Gemengde berichten vanuit de meubelbranche: waar sommige winkels en leveranciers het voorlopig voor gezien houden met de fysieke winkel (maar vaak wel online doorgaan) zeggen anderen: we gaan door. Twee voorbeelden.

Rob van Drunen (o.a IMG Profijt/ IMG Pronto/ IMG Baenks): “De aanloop in de winkels is rustig, net als bij de meesten, denk ik. Alle winkels van onze groep zijn nog open. Nu er weinig bezoekers komen kan men in de winkels nieuwe presentaties neerzetten. De online bestellingen lopen heel goed op dit moment, ik zie echt een verschuiving van fysiek naar online winkelen. Mensen zitten nu thuis en willen toch iets nieuws. Of dit een blijvende verschuiving is? Ik denk het niet. Na deze crisis komen mensen weer terug naar de winkels. Ze willen toch echt even zitten op een meubel. We krijgen van de meeste leveranciers nog gewoon bestellingen binnen, dus klanten kunnen deze laten bezorgen of afhalen.”

Max Bakers (Bakers Zitten & Wonen, Eindhoven): “Het is heel rustig in de winkel, 1 of 2 klanten per dag. Twee weken geleden liep het hier nog storm. Maar we krijgen nog steeds geleverd en we kunnen bezorgen, daar reageren mensen nu nog blijer op omdat ze de hele dag thuiszitten. We houden ons bij het bezorgen uiterard aan de RIVM voorschriften Dus bellen we een dag van tevoren of de klant niet ziek is, we moeten ook aan de veiligheid van de bezorgers denken. We hebben geen webshop, dus eventuele online verkoop lopen we mis. Een webshop past niet bij ons programma en onze persoonijke benadering. Onze klanten wien meubelen zien en voelen in de winkel. We gebruiken de tijd nu om de site te optimaliseren en de winkel op te ruimen. Soms kom je dingen tegen waarvan je niet meer wist dat je ze had. We pakken het magazijn aan, we hebben net een nieuwe studio van Evidence ingericht in de winkel voor de Paasdagen. Net als iedereen hopen we dat de crisis snel voorbij is.”

Max Bakers