Waar het voor Blok Plaatmateriaal, oprichters Arie & Lida Blok, in 1981 begon met slechts 250m2 loods, is het bedrijf in de tussentijd uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met twee vestigingen, onder leiding van zoon Jan Blok. Dit jaar viert het familiebedrijf haar 40-jarig jubileum in Abu Dhabi, waar zij getuigen waren van een historische F1-winst van Max Verstappen.

“We doen om het jaar iets leuks in het buitenland met elkaar”, zegt Jan Blok. Vorig jaar kon, door corona, het geplande uitje naar ItaliĆ« niet doorgaan. Jan Blok koos er voor om daarom voor het 40-jarig bestaan, extra groot uit te pakken. Het F1-uitje in Abu Dhabi werd dankzij de winst van Max Verstappen een legendarisch uitje die in de boeken gaat. Max Verstappen haalde bij de eindsprint op zondag 12 december 2021 de wereldtitel binnen en versloeg hiermee Lewis Hamilton.

In oktober dit jaar kwam Blok Plaatmateriaal al met een magazine genaamd BLOKAZINE om het jubileumjaar te vieren. Een magazine op A3-formaat vormgegeven en gevuld met interessante informatie over het branchegebied hout en gericht op de interieurprofessionals. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren en verwerken van hout, constructief en decoratief plaatmateriaal als MDF, multiplex, en HPL van A-merken als Abet Laminati, Unilin, en Decospan. Onder de naam Blok by Carina combineert het bedrijf sinds een aantal jaren high end special projects om creativiteit binnen het bedrijf op professionele wijze zichtbaar te maken aan (interieur-) architecten, ontwerpers en de creatieve sector.