Elk jaar presenteert de vooraanstaande Britse behang- en verfspecialist, Graham & Brown, zijn behang en kleur van het jaar. Dankzij meer dan zeventig jaar ervaring op het gebied van design en productie signaleert de inhouse designstudio veranderingen in het interieur en voorspelt nieuwe trends die een rol spelen bij de vormgeving van de collecties van Graham & Brown.

Voor 2020 heeft de studio een ontwerp uit de archieven gecombineerd met een eigentijds kleurenpalet voor de creatie van het Graham & Brown behang van het jaar: Bloomsbury Neo-Mint en kleur van het jaar: Adeline.

Bepalend voor het onderzoek dat Paula Taylor, kleur- en trendspecialist bij Graham & Brown deed naar de trends voor 2020, was dat zij gebruik heeft gemaakt van de archieven om fraaie ontwerpen uit het verleden te integreren in de designs voor de toekomst. Beweging, kleur en uitbundigheid zijn kenmerkend voor het Graham & Brown behang van het jaar 2020. Bloomsbury Neo-Mint is een ode aan het uiterst invloedrijke en creatieve werk van de ‘Bloomsbury Set’, een groep intellectuelen, filosofen, kunstenaars en vrienden die in de eerste helft van de 20ste eeuw woonden en werkten in de Londense wijk Bloomsbury. De bevrijdende moderne stijl van de groep was een radicale breuk met de traditionele victoriaanse en edwardiaanse inrichtingsstijl en zou nog decennialang grote invloed hebben.

De leden van de Bloomsbury Set, die werden gezien als de Engelse avant-gardisten van hun tijd, waren eensgezind in hun overtuiging dat beeldende kunst in elke ruimte een plaats moest vinden en besteedden evenveel zorg aan de inrichting van de woonruimte als aan het maken van kunst. In deze traditie introduceert Graham & Brown een behang met een kleurrijke verzamelingen bloemen, insecten en bladeren dat zowel op z’n plek is in Charleston Farmhouse, een buitenhuis waar leden van de Bloomsbury Groep woonden, als in uiterste moderne interieurs.

Het verticale verlopende totemtrail-patroon verwijst naar de 18de-eeuwse neoklassieke interieurs en wordt gecombineerd met de vertrouwde Engelse plattelandsmotieven zoals chrysanten, primula’s en rozen. De achtergrond voor het ontwerp is een zacht pastelkeurig groen dat mooi past bij de andere zachte sorbettinten die steeds populairder worden in interieurs.

Het behang van het jaar en de kleur van het jaar zijn fraaie voorbeelden van de soorten behang met bijpassende verf die Graham & Brown aanbiedt. Elk behang in de uitgebreide collectie heeft een exact bijpassende kleur verf en drie bijpassende tinten die voor elke kamer de passende kleurcombinatie bieden. De kleur die het behang van het jaar complementeert is de kleur van het jaar: Adeline, samen met de bijbehorende tinten Stirling Green, Popsicle, en Stone. Bloomsbury is ook beschikbaar in Emerald, Clancy Grey en Noir.