Het onvolprezen RetailNews meldt op haar site dat na IKEA en Leen Bakker nu ook Rivièra Maison start met het leasen van in dit geval een compleet interieur, inclusief stylingadvies. Het past in de tijd van geen tijd hebben, geen zin hebben om naar honderd winkels te gaan en het niet erg vinden om meer uit te geven voor gebruik dan voor bezit.

Volgens eigenaar en oprichter Henk Teunissen komt het geregeld voor dat mensen niet goed weten hoe ze tot een goede combinatie van meubels moeten komen. Of bijvoorbeeld de kleur van de wand is niet de juiste of de laminaatvloer past er niet bij. Rivièra Maison kan er dan voor zorgen dat ‘het gevoel’ klopt, is het idee. Zijn bedrijf heeft al jaren ervaring met het inrichten van hotels en restaurants. Eerder deze maand kondigde Leen Bakker aan dat het binnen een jaar met een leasemodel komt. Maar daar gaat het niet om een heel interieur, maar om banken of boxsprings.

Teunissen wil met Rivièra Maison meer winkels openen in Nederland en Duitsland. In eigen land denkt hij aan steden als Groningen, Zwolle en Eindhoven. In Hoofddorp is deze week de vergrote flagshipstore geopend.