Robuust Amsterdam, opgericht in 2018 door industrieel ontwerpers en vrienden Job Althof en Niek Sanders, lanceert nieuw product, Mirror °02, de langverwachte opvolger van Mirror °01. Nog steeds met als uitgangspunt een duurzame insteek en Amsterdamse nuchterheid, gecombineerd met de nadruk op zowel ambacht als digitale innovatie.

De minimalistische vormtaal gecombineerd met een tijdloos design en high-end materialen creëren de basis voor de Mirror °02. Een essential voor elk interieur waar esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit in harmonie samenkomen. Door zijn gedurfde vormen en de werking van natuurlijke schaduwen te benadrukken is de spiegel te zien als een visueel statement piece.

Robuust Amsterdam maakt ontwerpen die, zoals de naam aangeeft, tegen een stootje kunnen. De minimalistische en verfijnde designs zijn zowel functioneel als esthetisch: een zeker rechttoe rechtaan-benadering die internationaal als typisch Dutch Design wordt gekenmerkt. Volgens de oprichters van Robuust Amsterdam, kiest het label vooral voor no-nonsense-ontwerpen zodat de gebruikers ervan een zekere rust in hun huis ervaren, een persoonlijke band kunnen aangaan met de objecten én er niet snel op uitgekeken raken.

Robuust Amsterdam: “Wij geloven in investeren in producten die je echt nodig hebt of waar je verliefd op wordt: minder spullen kopen van een hoogwaardige kwaliteit is beter voor zowel jezelf, als onze samenleving en planeet. We maken producten die generatie op generatie meegaan.” Vandaar dat Robuust Amsterdam een duidelijke nadruk legt op duurzaamheid, met zowel tijdloze designs te maken als de keuze voor robuuste materialen en een milieubewust maakproces. Alle ontwerpen van Robuust Amsterdam worden in kleine series lokaal in Nederland geproduceerd. Hierbij combineert het label een liefde voor ambachtelijkheid met de toepassing van innovatieve technologieën. Er wordt samengewerkt met circulaire producenten die hun eigen energie opwekken via zonnepanelen of water zuiveren en hergebruiken. Deze duurzame filosofie is doorgevoerd in bijvoorbeeld milieubewust inpakmateriaal. Daarnaast zijn de ontwerpen zo gemaakt dat bepaalde onderdelen, mocht er iets stuk gaan, vervangen kunnen worden én de producten gerecycled kunnen worden.

Job Althof: “Zowel onze producenten als de materialen zijn gekozen vanuit duurzame gedachtes. Ons merk ontstond vanuit twee specifieke materialen: metaal en bamboe. Metaal is heel sterk, gaat lang mee en is makkelijk te recyclen. Bamboe is de snelst groeiende grassoort en onttrekt veel co2 uit de lucht. Je kunt het qua duurzaamheid nooit perfect doen, maar we maken wel bewuste keuzes in alle stappen van het proces.”

Voor de webshop en meer verkoopinformatie ga naar www.robuust.com