Op 7 mei heeft de rechtbank van Zutphen het faillissement uitgesproken over het meubelmerk Bodilson, dat 10 jaar geleden werd opgericht. Het bedrijf had geruime tijd een showroom in De Woonindustrie in Nieuwegein en het hoofdkantoor verhuisde eind 2022 naar Kasteel ter Horst in Loenen.

Als curator is Christian Hartsuiker benoemd van SWDV Advocaten, hij is vanochtend voor het eerst langs geweest bij Bodilson en gaat onderzoeken hoe de situatie is bij het bedrijf (dat niet meer aan de verplichtingen van crediteuren kon voldoen) en of er eventueel sprake kan zijn van een doorstart. Bodilson is inmiddels telefonisch niet meer bereikbaar en er kan ook niets meer worden gekocht via de website van het bedrijf.

Bodilson ontwierp de collectie zelf, produceerde in een eigen fabriek in Polen en had zowel in naam als in uitstraling van het meubilair een Scandinavische signatuur. Vijf jaar geleden beschikte het merk naar eigen zeggen over 200 dealers in Nederland en België, waaronder 22 shop in shops.