De Nederlandse ontwikkelaar en producent van design meubelen, bert plantagie, heeft per 13 mei een nieuwe CEO: Maikel Ruijs (40). Ruijs maakte onder meer via Deloitte en Gispen carrière. Vanwege zijn nieuwe functie heeft hij recent afscheid genomen als commercieel directeur bij Royal Ahrend.

Ruijs heeft een achtergrond in de marketing en sales. Hij zal zich vanuit zijn commerciële expertise enerzijds gaan focussen op de markten waarin bert plantagie zeer actief is, waaronder de retail in de Benelux. Als nieuwe CEO zal hij zich anderzijds bezighouden met het positioneren van ons merk op relatief onbekend terrein, bijvoorbeeld in andere landen, op de zakelijke markt, in de zorgsector en binnen het hotelwezen.

Bert Plantagie licht toe: “Onze organisatie is begonnen als leverancier van stalen meubelen aan onder meer vakantieparken, ziekenhuizen en opvangcentra. Sindsdien zijn we geëvolueerd en getransformeerd tot een groot retailmerk, maar we hebben nog steeds alles in huis om ook zakelijke klanten kwaliteit en maatwerk te kunnen bieden, in grote en kleine oplages. Op beide vlakken kunnen we nog groeien.”

“Door die geschiedenis en onze productiecapaciteit te combineren met de kennis en know-how die Maikel Ruijs meebrengt, gaan we enorm sterk de toekomst tegemoet”, denkt Bert Plantagie. Hij vervolgt: “Ik ben onlosmakelijk met het merk bert plantagie verbonden, maar denk ook voorbij het hier en nu. Maikel past perfect binnen die visie en het multidisciplinaire team dat we al enige tijd aan het bouwen zijn. Zijn kwaliteiten vormen een fantastische aanvulling op wat we reeds in huis hebben en zijn komst brengt de continuïteit waar we allemaal naar streven. Het belang dat hij in onze organisatie genomen heeft, onderstreept zijn commitment.”

Daarmee gaat ook voor Maikel een langgekoesterde wens in vervulling: “De kans krijgen om een onderneming te mogen leiden waarvan je zelf medeaandeelhouder bent is de ultieme uitdaging voor mij. Het is iets waar ik lang naar heb uitgekeken. Tegelijkertijd blijkt uit alles dat bert plantagie klaar is voor een volgende stap. Die hoop ik samen met de voltallige staf en alle medewerkers te kunnen zetten, richting een duurzame toekomst, die succesvol is op alle fronten.”

Een eerste gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met de kersverse CEO van bert plantagie, biedt Design District. Maikel Ruijs zal op stand V30 aanwezig zijn op dit event voor interieurprofessionals, dat van 29 t/m 31 mei wordt gehouden in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam. Vraag hier uw toegangskaart aan als gast van bert plantagie.