De Culemborgse Courant meldt: “Op industrieterrein Pavijen staat aan de Gutenbergweg het bedrijf Cartel Living in brand. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar zeer grote brand en krijgt ondersteuning van korpsen uit de omgeving.”

“Dikke zwarte rook die van het brandende pand afkomt is vanuit de gehele stad te zien en ook vanuit omliggende plaatsen. Bovendien zijn explosies te horen. Inmiddels zijn ook ambulances ter plaatse, maar of er inderdaad gewonden zijn gevallen is nog onbekend.  Veiligheidsregio Gelderland Zuid raadt aan ramen en deuren te sluiten en ventilatiemechanismes uit te zetten.”

Omroep Gelderland meldt: “De vlammen slaan metershoog uit het dak van het gebouw. Een groot deel van het pand is inmiddels ingestort. Er zijn geen gewonden, meldt de brandweer. Ook zijn er geen gevaarlijke stoffen gemeten. Een medewerker van Cartel Living waar de brand woedt vermoedt dat de brand in de zagerij is begonnen. ‘Ik hoorde iemand naar buiten rennen. Ik dacht eerst dat hij gewond was geraakt in de zagerij, maar dat was gelukkig niet zo. Hij had rook gezien.’ De medewerker rende weg om een brandblusser te pakken. ‘Maar toen durfde hij al niet meer naar binnen’, zegt zijn collega.”

“De dikke, zwarte rookwolken zijn van grote afstand te zien. Mensen die last hebben van de rook krijgen het advies ramen en deuren te sluiten en eventueel de mechanische ventilatie uit te zetten. De brandweer is het vuur aan het blussen. Daarbij wordt onder meer een hoogwerker ingezet.” De foto is eveneens van Omroep Gelderland.