De Europese federatie van beddenfabrikanten EBIA kondigt vol trots aan dat toeleverancier Spinks de erkenning van Cradle2Cradle (C2C) in de categorie brons heeft ontvangen. Dit past in het beleid van de federatie om zo duurzaam en circulair mogelijk te produceren.

Spinks is een britse fabrikant van veren voor de bedden- en meubelindustrie uit Leeds met een breed gamma aan (pocket)veren. Voor de pocketveren die Spinks maakt heeft het nu deze erkenning ontvangen. Dit houdt in dat wereldwijd wordt erkend dat deze pocketveren op een veilige, duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze worden gemaakt in de fabriek in Yorkshire. Het certificeren duurde 18 maanden.

Het certificaat geldt voor alle pocketveersystemen van de fabrikant. Het ontwerp en de productiemethode zijn zoveel mogelijk in lijn met de circulaire gedachte, aldus het certificaat. Voor Spinks is deze manier van produceren zeer vanzelfsprekend, het bedrijf geeft aan altijd al zo milieuvriendelijk mogelijk te hebben geopereerd. C2C houdt in dat de productie tweejaarlijks wordt gecontroleerd door een onafhankelijk instituut om te kijken of Spinks nog aan de strenge voorwaarden voldoet. Spinks zelf ziet nog mogelijkheden om het proces verder te verbeteren en wellicht van brons naar zilver of wellicht zelfs goud als erkenningsgraad te promoveren. “Een succes voor ons en voor onze klanten”, aldus Darren Marcangelo, managing director van Spinks.