Met de paplepel ingegoten. De zonen van ondernemers Angelique Cop van woonwinkel HOOM en Daniel Nijdam van Nijwie Furniture timmeren tegenwoordig flink aan de weg als ondernemer en openden vorige week de deuren van woonwinkel Nydamm Wonen. Wij wijzen jullie graag op de leuke publicatie in Tubantia. 

Met hun 20 en 18 jaar behoren Qinn en Chay Nijdam tot de jongste ondernemers in Tubbergen. De broers uit Wierden openden er vorige week de deuren van hun winkel Nydamm Wonen. „We staakten onze mbo studie om dit bedrijf te beginnen.”

Eigentijds‚ warm en hip met ruimte voor een vleugje chic. De stijl die Qinn en Chay Nijdam presenteren in hun nieuwe woonwinkel Nydamm Wonen is niet in één woord te vangen. En dat is volgens de broers ook precies de bedoeling. „We spelen in op actuele trends en willen toegankelijk zijn voor iedereen”‚ legt Qinn uit. „Ongeacht stijl of budget. We benaderen leveranciers met een assortiment dat ons aanspreekt. Of het nu gaat om banken‚ eethoeken en relaxfauteuils of om verlichting en vloerkleden.” „Daarbij kijken we uiteraard voornamelijk door de ogen van de klant”‚ valt Chay zijn broer bij.

‘Ambities moet je houden. Misschien breiden we Nydamm Wonen in de toekomst uit met meerdere winkels zodat het een echt begrip wordt’

Wie ze ongezien hoort praten‚ zou kunnen denken dat de twee doorgewinterde ondernemers zijn. De heren hebben oog voor detail‚ beschikken over productkennis en mogen verfijnde sociale vaardigheden worden toegedicht. Toch is Chay nog maar 18 jaar en zijn broer Qinn 20.

Paplepel
„Ondernemen is ons met de paplepel ingegoten”‚ verklaart de oudste van de twee. „Onze ouders ondernemen allebei in de woningbranche. Al op jonge leeftijd bezochten we met onze vader fabrieken in Indonesië en gingen we mee naar beurzen.”
Zelf begon Qinn een paar jaar geleden met een eigen bedrijf in sneakers. Succes bleef niet lang uit. Bekendheden zoals rapper 6ix9ine en voetballer Eljero Elia waren klant bij hem. Na een tijdje verkocht Qinn het bedrijf en al snel diende de volgende uitdaging zich aan. „Pa had een container met tuinmeubels die Chay en ik mochten verkopen”‚ vertelt Qinn. „We verkochten alles maar de vraag naar stoelen en loungesets bleef onverminderd doorgaan. Zo ontstond de wens om een eigen winkel te beginnen.”
Die wens ging in vervulling toen het pand waarin voorheen Schrameijer Meubelen gevestigd was vrij kwam. De broers namen er begin dit jaar een kijkje en waren gelijk enthousiast. In een paar maanden tijd gaven ze de winkel een complete make–over……

Lees hier verder bij onze collega’s van Tubantia.

Ook leuk

Qinn haalde eerder zelfs het jeugdjournaal waarin zijn opmerkelijke ondernemers skills werden uitgelicht. Klik hier voor het item.