Met ingang van 1 januari 2022 is Gideon Tienkamp werkzaam als Managing Director bij Carpetright Europe. Tienkamp stapt over van Flying Tiger, waar hij drie jaar eenzelfde functie bekleedde. Met zijn komst wil het Engelse bedrijf de groei in Europa, waar het bedrijf nu in Nederland en België met 112 winkels, een thuisadvies-kanaal en een webshop actief is, verder uitbouwen.

Tienkamp is op dit moment nog werkzaam in de functie van Managing Director bij Flying Tiger en rondt daar eind dit jaar zijn werkzaamheden af. Vóór Flying Tiger werkte hij bij Pandora, eerst in de functie van Sales Director en later in de functie van Vice President Benelux. Tienkamp vervulde daarvoor commerciële managementrollen bij Apple, Perry Sport en Kijkshop. Hij brengt daarmee een schat aan retailervaring mee en zal samen met het management team de groeistrategie van Carpetright verder vormgeven.

Zelf licht Tienkamp deze stap als volgt toe: “Na drie jaar de Beneluxorganisatie voor Flying Tiger te hebben geprofessionaliseerd en het netwerk te hebben versterkt in een periode met Covid-19, ben ik trots op hetgeen we met Flying Tiger hebben bereikt. Carpetright biedt mij de gelegenheid mijn kennis en ervaring mee te nemen naar een organisatie met een hoge merkbekendheid, een sterk winkelnetwerk, een groeiende webshop en veel gepassioneerde medewerkers. Samen met het management team zal ik me richten op de groei in Europa en de optimalisatie van de volledige customer journey binnen een omnichannel omgeving“.

De nieuwe Managing Director neemt het stokje over van Nick Worthington, die 7 jaar verantwoordelijk was voor de Nederlandse en Belgische activiteiten van de vloeren- en raamdecoratiespecialist. Hij is inmiddels eindverantwoordelijk voor alle Carpetrightactiviteiten in zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland en België.