Van 11 tot en met 14 januari gaat in Frankfurt Heimtextil 2022 plaatsvinden. Bezoekers en deelnemers die volledig gevaccineerd of genezen zijn kunnen naar binnen. Volgens Messe Frankfurt zijn bijna alle internationale deelnemers al gevaccineerd. met vaccins die door de EU zijn erkend.

Retailers, groothandels, designers, stylisten, architecten, projectinrichters en andere interieurprofessionals worden in grote getale verwacht tijdens de grootste internationale vakbeurs voor interieurstoffen. Nieuwe producten, nieuwe trends, nieuwe contacten, het is er straks allemaal in Frankfurt, zo belooft de beursorganisatie. Na twee jaar niet doorgaan staat de branche te popelen om elkaar weer te ontmoeten.

Sinds half november, toen de beurs Formnext in Frankfurt plaatsvond, is het voor de organisatie duidelijk dat er een veilige editie van Heimtextil kan plaatsvinden. Uiteraard kan een plotselinge stijging van het aantal besmettingen alsnog roet in het eten gooien, maar daar gaat men niet van uit. “Van onze contacten in de diverse landen waar Messe Frankfurt actief is horen we zeer positieve geluiden over het aantal vaccinaties van deelnemers en bezoekers aan de beurs en dit verheugt ons enorm”, aldus Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies. Heimtextil 2022 gaat plaatsvinden in 10 hallen met rond de 1.500 deelnemers uit 50 landen.

“De gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen staat bovenaan”, aldus Schmidt. “Ons veiligheidsprotocol heeft gewerkt bij eerdere beurzen, zo weten we, niet alleen Formnext heel recent maar daarvoor ook bij de Buchmesse en bij Automechanika afgelopen september. Allemaal hier in Frankfurt, allemaal veilig verlopen.” Deelnemers en bezoekers moeten een recente QR code kunnen laten zien bij de ingang om aan te tonen dat ze gevaccineerd of genezen zijn. Kaarten moeten online worden aangeschaft, er is overal frisse lucht en de stands in de hallen zijn breed opgezet met veel tussenruimte. Er wordt intensief schoongemaakt.

Meer informatie op de Heimtextil website.

Heimtextil is van 11 tot en met 14 januari 2022 in Frankfurt.