Carpetright gaat in haar Britse winkels ruimte maken voor de verkoop van de matrassen van online aanbieder Emma. Het model Hybrid gaat in 200 winkels aan de andere kant van de Noordzee worden verkocht. In Nederland gaat dit vooralsnog niet gebeuren: bedden worden niet aangeboden in de Nederlandse vestigingen, aldus Carpetright Nederland.

Dit is de eerste keer dat Carpetright de samenwerking aangaat met een online aanbieder van matrassen. Hiermee hoopt de onderneming haar klanten nog meer keuze te kunnen bieden in bedden. Carpetright verkoopt in het thuisland meerdere merken matrassen en bedden, waaronder ook een eigen huismerk. De introductie van de Emma Hybrid bij Carpetright gebeurt zowel in winkels als online. Klanten kunnen het matras in de winkels uitproberen, een order vanuit de winkel wordt door Emma uiterlijk drie dagen daarna afgeleverd. Dat meldt het Britse vakblad Furniture News.

Damian Topping, hoofd inkoop bedden bij Carpetright: “Wij zijn altijd op zoek naar een breed aanbod voor alle budgetten en woonstijlen. Het toevoegen van de Emma Hybrid past in dit beleid en vergroot de keuzemogelijkheid voor onze klanten.” Benjamin Quiroga-Rivera, mede oprichter van Emma: “We zijn zeer opgetogen met deze samenwerking. Carpetright is de grootste detaillist in tapijt, vloeren en bedden in dit land en we kijken uit naar het kunnen bijdragen aan hun streven naar gemak, keuze en het bieden van aantrekkelijk geprijsde producten.”