We kijken oude films bij gebrek aan nieuwe, we kijken oude sportwedstrijden bij gebrek aan nieuwe. Dus waarom niet naar historische meubelen kijken nu de nieuwe voorlopig op zich laten wachten? Dat is wat Cassina doet.

Ebe Labordus, de Nederlandse agent voor de Italiaanse fabrikant: “Cassina is óók een community. Een community van mensen van over de hele wereld die de passie voor design delen. Tijdens deze moeilijke periode waarin we ons met z’n allen bevinden, wil Cassina impuls en ondersteuning blijven bieden en inspireert je daarom graag met creatieve content over de heritage van het merk, de collectie en over de betrokken ontwerpers en projecten die zo bepalend zijn geweest voor de geschiedenis van het hedendaags design.”

In deze update meer aandacht voor de ontwikkeling van de iconische LC Collectie van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand uit de ‘Maestri Collection’. De afbeelding iseen fotomontage uit 1929. Dit is de link naar de update, waarin ook een documentaire over deze collectie:

http://mailchi.mp/cassina/the-cassina-perspective-community-1?e=5be467a14f