De CH011 werd door Hans J. Wegner in 1954 ontworpen. Een solide tafel met een eenvoudige belijning en zacht afgeronde hoeken die past bij veel van de stoelen die deze Deen ooit ontworpen heeft.

De vier poten die toelopen staan iets naar buiten gericht waardoor deze massief eiken tafel toch een elegante lichtheid verkrijgt. De ronde vorm van de poten richting de vloer benadrukt dit nog extra. De houttekening loopt in de lengterichting. Vooral bedoeld als koffietafel kan de CH011 ook worden gebruikt als bijzettafel vanwege de geringe breedte: de tafel meet 1.30 m bij 55 cm.

Het tafelblad en de poten worden met elkaar verbonden door een H-vormig frame waardoor de tafel stevig staat en de poten in de juiste hoek blijven staan. De poten zijn verkrijgbaar in drie lengten. Hans J. Wegner, architect en ontwerper, is een van de meest succesvolle ontwerpers uit het midden van de vorige eeuw en ontwierp bijna 500 verschillende stoelen, Zoals de zeer bekende Wishbone die nog steeds wordt geproduceerd. Volgens de meester van de stoelen komt de Deense stijl voort uit purificeren en simplificeren van vormen en dat is ook terug te zien bij deze CH011 koffietafel die er in het zwart of naturel geolied is.