Arper heeft onlangs een nieuwe tafel op de markt gebracht. De Onemm is ontworpen door Peter Kunz en oogt licht en verfijnd.

Als een origami creatie waarbij papier in een vorm wordt gevouwen vouwt bij de Onemm een enkele plaat metaal zich in een slanke, sculpturale tafel. Ongelofelijk dun en licht laat Onemm heel veel materiaal weg en brengt het de vormen terug tot de minimum essentie. Het resultaat is een pure, rechte tafel, tijdloos en elegant. Heel dun maar zeer stevig, het lijkt volgens de Italiaanse fabrikant wel magie.

“De meeste tafels bestaan typisch uit een frame en een zware plaat daar bovenop. In plaats daarvan speelt Onemm met het idee van lichtheid: een enkele plaat is het blad, de vier poten zijn licht en slank en de vijf delen zijn simpel aan elkaar geschroefd. De stalen plaat is niets meer dan een dunne lijn, als in een tekening. Het tafelblad is ook maar 4 mm dik”, aldus Peter Kunz. De gevouwen plaat van het blad is zelf slechts 1 mm dik (vandaar de naam) die dus vier keer gevouwen is. In elkaar zetten kan zonder gereedschap. Ook op aflopende vloeren staat deze tafel stevig, aldus de fabrikant, en er zijn twee hoogten verkrijgbaar: 74  en 90 cm. De tafel is toepasbaar thuis en in (horeca) projecten.