De Chinese QuMei Home Furnishing Group heeft een bod gedaan van 537 miljoen euro op het Noorse meubelbedrijf Ekornes, vooral bekend van het merk Stressless. Het bestuur van Ekornes was het er unaniem over eens dat de aandelen 139 Noorse kronen per stuk waard zijn bij een overname, wat 18% meer is dan de huidige beurswaarde. Daarmee is Ekornes in totaal dus voor bijna 537 miljoen euro verkocht.

Het eerste contact tussen Qumei en Ekornes was meer dan een jaar geleden. Het bestuur en het management zijn lang bezig geweest om deze strategische kans te onderzoeken, laat Ekornes in een verklaring weten. “We zijn onder de indruk van Qumei’s mogelijkheden om succesvolle producten en marketingconcepten te ontwikkelen en we zijn veel mogelijkheden voor Ekornes om verder te groeien met deze nieuwe eigenaar.”

QuMei Home Furnishing Group is een beursgenoteerde Chinese onderneming gespecialiseerd in ontwerp en productie van meubelen en accessoires in het midden tot hoge segment. QuMei levert vooral houten meubelen voor de woonkamer, kantoor, slaapkamer, eetkamer en kinderkamers. Daarnaast levert QuMei ook matrassen, gordijnen en andere woonaccessoires. Het bedrijf is opgericht in 1993.