Nieuws van Bedding Business Magazine:

In december deed de Consumentenbond een test met verschillende soorten dekbedden van diverse merken, waaronder Auping, Hema, Ikea, Yumeko, Jysk, Cinderella, en Vandijck. Er werd getest tussen 8 donzen dekbedden en 8 dekbedden gemaakt met een vulling van polyester.

3 highlights uit de test
We testten 8 donzen 4 seizoenendekbedden. We beoordelen de kwaliteit van het vulmateriaal door warmte-isolatie, vochtdoorlatendheid en gewicht met elkaar te vergelijken. Daarnaast wassen en drogen we alle dekbedden 5 keer. Lees meer over hoe wij dekbedden testen

Dons 200×200
1. Donzen dekbed beter dan synthetisch dekbed
Bij synthetische dekbedden is vaak meer vulmateriaal nodig. Hierdoor wordt het dekbed dikker en zwaarder en wordt vocht minder goed afgevoerd. Maar sommige synthetische dekbedden scoren bijna net zo goed als donzen dekbedden.

Gerecycled 200×200
2. Gerecycled hoeft niet slecht te zijn
We hebben een aantal dekbedden getest die gevuld zijn met gerecycled dons en veren of polyester. Deze zijn zeker niet altijd slechter dan dekbedden met nieuw materiaal. Maar ze zijn ook niet allemaal even goed.

Krimp na de was v2 200×200
3. Krimp na de was
Regelmatig wassen is belangrijk als je last hebt van allergieën. Wij wassen alle dekbedden op 60° en daarna gaan ze in de droger. En dat herhalen we 5 keer. Dat gaat niet bij alle dekbedden even goed. In een paar gevallen zien we flinke krimp.

De belangrijkste dingen die zijn getest: warmte-isolatie, vochtdoorlatendheid en gewicht. Ook is er een wastest gedaan. Meer weten over hoe de Consumentenbond test? Klik dan hier: https://youtu.be/eb7pVuYvpbU.

Beste uit de test
Yumeko’s 4-seizoenendekbed van recycled dons kwam als ‘Beste uit de Test’. Het dekbed scoorde het hoogst op alle geteste kenmerken. Het juryrapport: “Yumeko scoort het best uit alle categorieen: het is heel licht, vochtdoorlatend, ademend en tegelijkertijd warm. Het dekbed is geschikt voor het hele jaar. Bovendien is dit dekbed de meest duurzame optie onder de geteste dekbedden.”

Meer informatie: https://www.consumentenbond.nl/dekbed/beste/beste-donzen-dekbed

 

Reageren? Mail naar moniek@businesscontentmedia.nl