De Hagenaar Martin Jol heeft, samen met de ondernemers Ed Maas en meubel- en keukentycoon Ben Mandemakers van DMG, nog geen overeenstemming bereikt met de Nederlandse aandeelhouders van ADO Den Haag over een overname van de roemruchte residentie club. Dat meldt Omroep West.

En nu is er zelfs een nieuwe potentiĆ«le koper voor het voetbalbolwerk ADO Den Haag verschenen. Multimiljonair Ad Nederlof zou met de Nederlandse aandeelhouders in gesprek zijn over een overname. De 73-jarige Voorburger zou zo een concurrent zijn geworden van clubicoon Martin Jol, zo bevestigen bronnen rond de club aan onze collega’s van Omroep West.

Opvallend is dat de 73-jarige Nederlof een andere strategie volgt in de strijd om de overname van de Haagse profclub. Daar waar Jol in onderhandeling is met de Chinese aandeelhouder United Vansen, is Nederlof het gesprek aangegaan met de Nederlandse aandeelhouders HFC en Stichting Toekomst ADO. Deze partijen zijn minderheidsaandeelhouders. Een mogelijke deal met het Amerikaanse World Soccer Holding liep stuk op tegenwerking van HFC en Stichting Toekomst ADO.

Jol bereikte van de week een akkoord met UVS over de overname van de aandelen van de Chinese grootaandeelhouder. Maar de Hagenaar heeft, samen met de ondernemers Ben Mandemakers en Ed Maas, nog geen overeenstemming bereikt met de Nederlandse aandeelhouders.

Het geeft aan hoe groot de strijd is tussen de verschillende partijen binnen de jammerlijk uit de eredivisie gedegradeerde club. Doordat de clubleiding van ADO een voorkeur voor een overname door Nederlof lijkt te hebben, zal het voor Jol en Mandemakers nog een flinke opgave worden om de Nederlandse aandeelhouders te overtuigen.

Ook de naam van John van Zweden, een van de grootste woninginrichters van Nederland, wordt overigens veelvuldig genoemd in deze kwestie. Wordt vervolgd.