Met de introductie van een unieke ontwerptool ontketenen de broers Robert en Christian Mollee met Broers Design een revolutie in de meubelindustrie. “Een tool die iedereen in staat stelt zijn eigen meubels te ontwerpen. Meubels die vervolgens duurzaam worden gefabriceerd in de eigen werkplaats en binnen vijf weken geleverd. Het is zelfs mogelijk om vooraf je eigen ontwerpen middels Augmented Reality in je eigen omgeving te plaatsen. Gewoon met je smartphone.”

De werkplaats van Robert en Christian ademt vakmanschap. De ondernemende broers delen de liefde voor het ambacht en duurzame materialen. Christian ontwerpt en maakt al jaren meubels, Robert heeft een achtergrond in business engineering en procesontwikkeling. Robert’s komst luidde het begin van een nieuw tijdperk in. Samen ontwikkelden ze een eigen tool. “Wij willen klanten een unieke ervaring bieden en betrekken bij zowel het product als het ontwerp. Met onze 3D-design tool is dat gelukt”, vertelt Christian bevlogen. “Zowel bij ons als makers als onze klanten begint een nieuw meubel met een eerste idee. De klant weet het beste wat hij of zij wil en waar het nieuwe meubel een plek verdient. Met de ontwerptool ontwerp je binnen no-time een meubel dat je vervolgens ‘projecteert’ in je eigen woonkamer of werkruimte. De details pas je vervolgens eenvoudig aan totdat jouw ontwerp klaar is voor productie. Je ontwerpt dus je eigen meubelstuk.”

Met een simpele druk op de knop verstuur je jouw ontwerp naar het atelier van Broers Design, waar de makers jouw meubel vervaardigen op uiterst duurzame wijze.
Broers Design biedt een bijzonder concept. De twee broers vullen elkaar dan ook op alle vlakken aan. Christian als ontwerper en ambachtelijk meubelmaker, Robert met een achtergrond in business engineering en procesontwikkeling.

Robert: “De ontwerptool is in eigen beheer ontworpen. Stapsgewijs nemen we de klant bij de hand. Van het eerste ontwerp tot het moment van levering. De tool garandeert een unieke ervaring.”

Voor een kleine speler als Broers Design een vooruitstrevende stap. Een stap die past bij de filosofie van de beide boers.
“Een filosofie die onze opdrachtgevers in zowel de particuliere als de zakelijke markt omarmen. Wij streven niet naar massaproductie maar maken een eigen exclusief ontwerp voor iedereen toegankelijk. Van materiaalkeuze tot kleurstelling en uitvoering. Nooit eerder werd een klant op deze wijze intensief bij een ontwerptraject betrokken. Een opmaat naar meer vernieuwende producten volgens hetzelfde concept.”

FILM