De duurzaamheidsprestaties van Coors Interieurbouw, gevestigd in Ridderkerk, zijn deze maand beoordeeld met maar liefst vijf sterren door het MVO-Register, de hoogste mogelijke score. Dit maakt Coors tot één van de duurzaamste interieurbouwers van Nederland.

Coors heeft een duidelijke sociale strategie, zo is Coors een erkend leerbedrijf. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheden van elk mens en niet naar de beperkingen, zodat mensen uit diverse groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevol lid zijn van het team van Coors. Het familiebedrijf Coors is al 90 jaar een stabiele, betrouwbare en loyale werkgever voor al haar medewerkers waar veiligheid, gezondheid, werkplezier en vakmanschap voorop staan.

Duurzaamheid is voor de één een containerbegrip, voor Coors al sinds jaar en dag dagelijkse praktijk. Als eerste maatwerk interieurbouwer in Nederland behaalde Coors in 2008 het FSC®-certificaat en snel erna volgde het PEFC-certificaat. “Tijdens de productie van ons maatwerk interieur treffen wij veel maatregelen op milieuvriendelijk vlak. De afgelopen jaren hebben wij voor veel klanten duurzame en circulaire interieuroplossingen gerealiseerd en geëxperimenteerd met nieuwe biobased- en restmaterialen. We hebben zelfs scheidingswanden van koffieprut gemaakt!”, aldus het bedrijf.

“Ook investeren wij actief om vanaf volgende jaar klimaatneutraal te kunnen opereren. Op het dak van ons pand in Ridderkerk liggen 583 zonnepanelen waarmee we voor een groot deel in onze energiebehoefte voorzien. De overige stroom wordt groen ingekocht. Al onze leaseauto’s zijn elektrisch en onze nieuwe klusbussen hebben de hoogste Euronorm.”

Coors heeft samen met 7G training en advies de voor haar relevante MVO onderwerpen in kaart gebracht en deze ondergebracht in een MVO managementsysteem op basis van de ISO High Level Structure. Hierdoor worden alle MVO onderwerpen en doelstellingen actief bijgewerkt en gemonitord. “Dat alle doelen en acties per thema controleerbaar zijn geregistreerd heeft geresulteerd in een vijfsterrenbeoordeling door het MVO-Register. Hier zijn we als bedrijf heel trots op.”