Shop in shop concept met een totaalaanbod

Yasin Tas is een ondernemer die van aanpakken weet. Na zijn studie small business en retail management werkte hij bij diverse bedrijven binnen en buiten de meubelbranche. Wat hem opviel: de meubelbranche is behoudend en doet dingen het liefste zoals ze al generaties lang gedaan worden. Met zijn shop in shop concept Corné Wonen wil hij meer dynamiek brengen in de woonwinkels: “Iedereen kijkt naar elkaar en wacht af. Mensen laten of hun marge bepalen door de leverancier of gaan met instemming van de leverancier prijsvechten. Bij mij werkt het anders.”

 

 

Tas heeft een eigen fabriek voor zitmeubelen in Turkije, een winkel in de Villa ArenA in Amsterdam en een franchisenemer voor zijn formule Corné Wonen in Rotterdam. De naam Corné heeft hij bedacht omdat deze kort en krachtig klinkt. Hij heeft bij verschillende bedrijven gewerkt, waaronder Goosens Wonen en daarvoor bij de Koreaanse elektronicareus LG voordat hij zijn eigen winkel startte. “Ik kwam uit een dynamische wereld vandaan bij LG en vond de meubelbranche heel statisch, afwachtend en behoudend. Ik heb veel energie en onderneem graag, het is dat het zo lastig is nu om medewerkers te vinden want anders had ik inmiddels wel 10 eigen winkels gehad.”

 

‘Ik zoek bestaande winkeliers die tussen de 150 en 300 vierkante meter in de showroom hebben waar ze goed geld mee kunnen verdienen’

 

Hij vindt dat meubeldetaillisten veel kansen laten liggen: “Je weet dat de meeste consumenten altijd online prijzen gaan vergelijken en altijd op zoek zijn naar de goedkoopste optie. En toch wil iedereen dezelfde merken verkopen met dezelfde kleine marge, allemaal dicht bij elkaar in de buurt. Ik begrijp dat niet.”

Geen prijsvechter

Met het shop in shop concept van Corné Wonen heeft een detaillist voor een oppervlak van gemiddeld 200 vierkante meter een totaalconcept in handen waarmee een goede marge te verdienen valt, zo stelt Yasin.  “Ik heb liever minder winkels die meer met mijn collecties doen dan een heleboel winkels die allemaal een beetje verkopen. Dat is wel hoe het bij veel gevestigde merken gaat. Ik bied per shop in shop lokale exclusiviteit, ik wil geen prijsvechters als klanten. Ik zoek bestaande winkeliers die tussen de 150 en 300 vierkante meter in de showroom hebben waar ze goed geld mee kunnen verdienen. We ondersteunen de shop in shop met online verkoop, met reclame-uitingen. We bieden een totaalconcept voor het interieur aan: banken, eettafels, eetkamerstoelen, dressoirs, kasten, tafels met keramische bladen, alles.” Hij omschrijft de stijl van de collectie als modern, warm en met gevoel voor design. De banken worden in Turkije gemaakt en hebben 10 jaar garantie. Corné Wonen werkt ook samen met private labels uit Nederland. Yasin omschrijft de collectie als bestemd voor het middelhoge segment van de markt. Snel leveren, straks ook uit voorraad dus nog sneller, hoort bij het concept van Corné Wonen.

 

 

Twee kanten

Yasin: “Ik kijk vanuit twee kanten naar dit vak, als winkelier en als fabrikant. Wat wil ik verkopen? Meubelen van een goede kwaliteit voor een prijs met een betere marge dan wat ik gewend ben. Snelle levering zonder loze beloften. Als fabrikant kan ik dit bieden vanuit Turkije, waar nog steeds heel goed wordt gestoffeerd, dus de kwaliteit van de zitmeubelen is dik in orde.”

 

‘Meubelen van een goede kwaliteit voor een prijs met een betere marge dan wat winkeliers gewend zijn. Snelle levering zonder loze beloften’

 

”Ik ben de fabriek ooit begonnen als leverancier voor mijn eigen winkel en merk dat er meer partijen interesse hebben in wat ik laat maken. Ik zit boven op de trends, weet precies wat Nederlanders mooi vinden om in hun interieur neer te zetten. Ik hoef het niet allemaal te verzinnen, kijk om je heen en je weet wat er goed loopt op dit moment.” Hij benadrukt de lokale exclusiviteit voor ondernemers die een Corné Wonen shop in shop nemen: “We hebben er niets aan om op elke hoek van de straat te staan en met elkaar ruzie te gaan maken over prijzen. Ik zoek voor dit concept goede, enthousiaste ondernemers die samen met mij geld willen verdienen met een actuele, aantrekkelijk geprijsde en kwalitatief prima collectie meubelen die snel geleverd kan worden.”

 

Voor meer informatie:

www.cornewonen.nl

yasin@cornewonen.nl