Een vaste deelnemer van Meubelhart Beusichem is het Belgische Mecam en DFM dat haar showroom ook buiten de beursmomenten om intensief gebruikt. Fedor Lange, namens de fabrikant: “Beusichem is nog steeds de plek voor meubelen uit het middensegment dus zitten we hier op onze plaats.” Hij ziet ook nog steeds een rol weggelegd voor de fysieke winkelier, wij werken alleen met fysieke winkels die voor ons zeer belangrijk zijn, al zal deze echt zijn best moeten blijven doen tussen alle grote online aanbieders.

Fedor Lange zegt over het afgelopen jaar: “Het was een positief jaar voor ons, we hadden een goede start van het jaar met een wat mindere weken in mei en begin juni maar daarna is de markt weer redelijk aangetrokken en deze stijgende lijn heeft zich voortgezet tot het einde van het jaar, dus zijn wij zeer tevreden.” Voor komend jaar gaat het bedrijf zich verder voorbereiden op de toekomst: “Met een online service portaal voor onze klanten en met het gefaseerd uitbreiden van de mogelijkheden om de collecties in 3D in te tekenen in interieurontwerpen via software. Dit is een proces dat veel tijd kost, maar het kunnen intekenen van meubelen door klanten heeft zich inmiddels zo gevestigd in de markt dat ook wij het proces hebben omarmd.”

Fysiek versus online
Hij zegt over de verdere uitdagingen voor de markt de komende rijd: “Ik denk dat fysieke winkels het nog vaker en veel actiever zullen moeten opnemen tegen grote online aanbieders. Met hun panden hebben fysieke winkeliers een hoge kostenpost, maar aan de andere kant zie ik wel degelijk nog kansen om zich te onderscheiden: persoonlijk advies aan de consumenten, service bieden, goed luisteren en meedenken. Daar waar de online aanbieder niet aan toekomt. Ervoor zorgen dat mensen naar de winkel blijven terugkomen, dat ze zich er thuis voelen en dat ze vinden dat ze goed worden geholpen. Ik zie dan ook de verkoopmedewerker in de fysieke winkel als het verlengstuk van de leverancier.”

“Ik zie de verkoopmedewerker in de fysieke winkel als het verlengstuk van de leverancier.”

“Wat is leuker om een gedreven verkoper of verkoopster bezig te zien en dan ook nog eens met ons product. Mijn advies, probeer het voor elke bezoeker toch een klein feestje te maken en dat begint natuurlijk al met een goede bak koffie en wat lekkers.”

Versterkend
Over wat Mecam/ DFM gaat laten zien zegt hij: “Wij bouwen verder op de modellen die we in Brussel hebben laten zien en ook al een uitbreiding in deze modellen qua elementen. Belangrijk is het om er toch weer te staan met nieuwe zaken. Dat is de belangrijkste pijler. Maar we beseffen ons ook dat het goed is om ook te investeren in bestaande modellen. Onze relaties zijn zich ervan bewust dat het soms vaker plaatsen van een goed model in de winkel in een hele andere opstelling en kleur versterkend kan werken. Zo kan een bank de ene keer een moderne uitstraling hebben en de andere keer door keuze van stof, kleur en opstelling meer in de landelijke stijl geplaatst worden. Uiteraard gaan we ook weer nieuwe modellen laten zien deze editie en hopen de bezoekers te kunnen verrassen.”

Plek bij uitstek
Fedor is heel concreet over waarom Mecam met een showroom in Beusichem staat: “Dit is een plek bij uitstek voor het middensegment van de meubelmarkt. Misschien zou het een nog betere plek zijn wanneer er iets meer deelnemende bedrijven zijn, maar zij die er staan doen het volgens mij allemaal wel goed. Zeker wanneer de betekenis van tijdelijke beurzen steeds kleiner wordt of zelfs wegvalt dan is Beusichem een prima alternatief, denk ik. Verhalen uit het verleden kunnen we niks mee, de tijden van vol geparkeerde straten rond het Meubelhart komt niet meer terug. Maar de partijen die er nu staan zijn prima in staat om samen op een gastvrije, laagdrempelige manier de bezoekers welkom te heten. Er staat hier een aantal fabrikanten met goede handel dus ik zie ook voor de komende jaren dat het Meubelhart een rol van betekenis zal blijven spelen.”

Meubelhart Beusichem 2024: aantrekkelijk totaalaanbod voor het middensegment: Oost West, Beusichem best

Op 29 en 30 januari en 5 en 6 februari vinden de voorjaarsdagen plaats van het Meubelhart Beusichem. Een inkoopmoment bij uitstek voor woonwinkeliers uit het middensegment van de markt. De exposanten zetten weer hun beste beentje voor en tonen hun nieuwste modellen en collecties in zitmeubelen, kasten, relaxfauteuils, tafels, (eetkamer)stoelen, bedden en andere producten voor het interieur. Het Meubelhart is en blijft het vertrouwde adres voor het bekijken en inkopen, de twee maandagen en dinsdagen zijn nog steeds data die in de agenda van iedere woonwinkelier en andere interieurspecialisten genoteerd staan.

Deze editie kunt u weer inspiratie opdoen en de nieuwste collecties en modellen bekijken en inkopen bij topbedrijven als Eurogros, Hjort Knudsen, Koopmans Meubelen, Wildeboer & van de Weide (W&W), Sit Design, Mecam, NeoStyle, Van der Drift Meubelen, Lenselink Furniture, Vilmers en Zitform, New Ambiance / JC Living, Wiemann, RV Design en Beside Rugs. Zoals gebruikelijk wordt de inwendige mens niet vergeten in het Meubelhart en kunnen de bezoekers rekenen op winterse traktaties tijdens het inkopen voor het voorjaar.

Als extra attentie krijgen de bezoekers aan het Meubelhart Beusichem per exposantenhal een borrelplankje met lekkernijen aangeboden ter herinnering aan hun bezoek tijdens de voorjaarsdagen.