Cotta Group opent een nieuwe showroom in Herford 

Tijdens de MOW (19-23 sept.) opent de Cotta Group haar nieuwe permanente showroom in Herford (slechts 10 minuten gelegen van het MOW beursterrein). Op een vloeroppervlakte van 7500 m2 presenteert de Cotta Group voor de eerste maal alle Cotta en Steinpol merken onder één dak. 

Elk merk binnen de groep heeft een eigen deel van het totale vloeroppervlak toegewezen gekregen om nieuwe collectie te presenteren. Cotta, Minimaxx, Sinkro bedden, Designwerk en alle merken van Steinpol (Polsteria, Selection, Poco en Sit&More) zijn te vinden in dit beurscentrum. “We kijken ernaar uit om onze zakenpartners van over de hele wereld in onze nieuwe showroom te verwelkomen”, zegt Managing Director Patrick Poltera. 

De groep levert momenteel aan 27 Europese landen. Het expositiecentrum, waar de volledige portefeuille van de Holding wordt weergegeven, is daarom het hele jaar door geopend voor partners en geïnteresseerden. 

Ondanks de gedeelde showroom zullen Cotta en Steinpol ook in de toekomst onafhankelijk blijven opereren in de markt. Tegelijkertijd profiteren beide van de nauwe samenwerking op het gebied van inkoop, logistiek en verkoopstructuur. 

Het concern heeft digitalisering hoog op de agenda staan. Verder ligt een tweede aandachtspunt op het in alle sectoren dominante onderwerp ‘duurzaamheid’. ‘In Herford zullen we de Cotta Green Club introduceren’ aldus Productmanager Thorsten Hochscherf. ‘We realiseren ons dat deze omschakeling niet van de ene op andere dag gerealiseerd kan worden, maar we zijn ons als producent bewust van het belang van dit thema en willen hier onze bijdrage aan leveren’. Onderwerpen waaraan gewerkt is, zijn het toegenomen gebruik van gerecyclede stoffen en FSC-gecertificeerd hout, maar ook duurzame elektriciteitsopwekking door middel van zonnepanelen. 

Alle bestaande klanten als ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De showroom is tijdens de MOW beurs vrij toegankelijk (Röntgenstrasse 10, 32052 Herford). Informatie is in te winnen bij DUO Meubel Agenturen en BXB Interior Collections. 

www.bxbagenturen.nl