Ontwerper Robert Bronwasser presenteert unieke, limited edition klokken & Pully kantoormeubilair tijdens designfestival GLUE Amsterdam

“Creativi-tijd moet meer aandacht krijgen.” 

Tijdens het Amsterdamse designfestival GLUE van 16 t/m 19 september 2021 presenteert de bekroonde ontwerper Robert Bronwasser ruim 50 compleet verschillende en unieke klokken, waarmee hij de aandacht wil vestigen op het belang van creativiteit.

Elke klok is uniek

De klokken zijn gebaseerd op de vierkante ‘Tile’ klok die Robert in 2012 ontwierp voor het Amsterdamse merk Leff. De bijzondere aardewerk klok met bamboe wijzers heeft hij destijds ontworpen als een tijdloos interieur object, dat door zijn vierkante vorm makkelijk overal is neer te zetten en niet dominant aan de muur hangt. Robert: “Door de klokken te beschilderen worden het kunstobjecten, die óók de tijd aangeven. Zeker als je thuis bent is tijd namelijk niet zo belangrijk.”

Naast zijn eigen unieke creaties, heeft Robert een aantal kunstenaars gevraagd om een klok te verfraaien. Onder andere striptekenaar Hein de Kort, illustrator Joost Swarte en kunstenares Muriel Leusink hebben meegewerkt aan dit speciale project.

  

Het belang van creativiteit

Om creativiteit onder jongeren te stimuleren, gaat de volledige opbrengst van de klokken naar. Noordje, een atelier in Amsterdam Noord met creatieve workshops voor kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen. Er is dan ook – in samenwerking met Noordje – een serie klokken door kinderen uit Amsterdam Noord beschilderd. “Ik heb het geluk gehad dat creativiteit bij mij thuis altijd is gestimuleerd. Dit heeft de basis gelegd voor mijn carri re als ontwerper. Ik vind het dan ook belangrijk dat kinderen creatief bezig zijn. Het is goed om te experimenteren, dingen te creëren en jezelf te verliezen in kunst. Daarom ondersteun ik ook van harte de activiteiten van Noordje.”, aldus Robert.

GLUE Amsterdam connected by design

Tijdens GLUE – de vierdaagse designroute door Amsterdam (16 t/m 19 september) waarbij ontwerpers, architecten, galeries en showrooms zichzelf presenteren – zullen de limited edition klokken geëxposeerd en verkocht worden. Alle klokken krijgen een advies prijs. Ook zal de studio van Robert Bronwasser worden ingericht met de nieuwe Pully collectie, die hij voor het Nederlandse designmerk Cascando heeft ontworpen. Deze collectie bestaat uit verschillende tafels en zitelementen, en zal tijdens GLUE voor het eerst ‘live’ aan het publiek getoond worden.

Prijzen

Tijdens het designfestival kunnen bezoekers een bod doen op een klok (minimaal de adviesprijs), aan het eind van GLUE gaat de klok naar de hoogste bieder. De biedingen zijn gesloten, dus mensen krijgen andere biedingen niet te zien.

  • Niet gedecoreerde klokken (dus de basis versie): € 100,-  (de normale winkelprijs is € 150)
  • Alle unieke gedecoreerde klokken tussen €150,- en € 1.000,- (voor de meest bijzondere versies)
  • Alle klokken zijn gesigneerd en worden ± 2 weken na GLUE opgestuurd met een boekje met een overzicht van alle klokken.
  • De klokken die niet verkocht worden, kunnen dan via de website worden verkocht.

Wanneer? Tijdens GLUE – 16 t/m 19 september 2021

Waar? Robert Bronwasser Design, Asterweg 103, Amsterdam

Openingsorrel: 
U bent van harte welkom tijdens de openingsborrel op vrijdag 16.00 uur, of tijdens de andere dagen van het designfestival. Robert Bronwasser zal hier uiteraard aanwezig zijn, maar ook Saskia Noordhuis van Stichting Noordje) en de andere kunstenaars die een klok hebben ontworpen, zullen tijdens deze openingsborrel aanwezig zijn. En uiteraard volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid, daarom is de borrel buiten

RSVP: Graag even RSVP-en via: info@brandsandstories.nl

Openingstijden:

Donderdag 16 september en vrijdag 17 september     10-18 uur
Zaterdag 18 september en zondag 19 september       12-17 uur

Locatie:

Robert Bronwasser design
Asterweg 103, 1031HM Amsterdam (Noord)
(Betaald) parkeren is mogelijk op de Asterweg.