Pandemie of geen pandemie, Europa speelt nog steeds een belangrijke rol in de globale meubelindustrie. Met een marktwaarde van bijna 100 miljard euro is de Europese meubelmarkt de op een na grootste van de wereld en de markt met de meeste integratie: meer dan 80 procent van de markt wordt bediend door de Europese industrie. Dit blijkt uit het meest recente CSIL rapport dat nu te koop is.

Dit Italiaanse centrum voor bedrijfsstudies rapporteert jaarlijks in een rapport dat bedoeld is voor de grote spelers in de meubelbranche, zowel producenten als inkopers. Nu de tweede golf van het virus door Europa raast groeit de markt voor meubelen vrijwel overal nog steeds. Maar een daling gemeten over het gehele jaar ligt uiteindelijk op de loer, zeker in vier van de vijf grootste markten, aldus de Italiaanse onderzoekers: de Italiaanse, Franse, Britse en Spaanse markten zien nu al een daling tijdens de tweede golf, alleen in Duitsland is dit nog niet het geval.

Volgens CSIL zullen de cijfers voor de wereld en Europa gemiddeld positief uitvallen voor 2021, afhankelijk van de twee terugvallen na iedere golf van dit jaar en de verwachte rebound daarvan. Het CSIL Market Research Report ‘The furniture industry in Europe’ is nu verkrijgbaar via https://www.worldfurnitureonline.com/research-market/european-furniture-outlook-0065941.html

Het rapport bevat alle voornaamste statistieken en indicatoren die nuttig zijn om de Europese meubelindustrie te analyseren. Historische trends en marktvoorspellingen, factoren die de concurrentie tussen fabrikanten bepalen, een beschrijving van de belangrijkste fabrikanten, markten en bedrijven (ongeveer 1.300 bedrijven worden beschreven), potentie per markt, data per segment van de markt en rapporten over de markt per land. De landen die zijn opgenomen: Oostenrijk, De Belgisch-Luxemburgse markt, Bulgarije, de Kroatische markt, Cyprus, De Tsjechische en Slowaakse markten, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, De Italiaanse markt (uiteraard), Letland, Litouwen, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, de Roemeense markt, de Sloveense markt, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.