Trots zijn ze bij Cunera in Rhenen. Cunera is door de Regio Foodvalley namelijk uitgeroepen tot één van de 3 genomineerden voor de Innovatieprijs 2023. Aanleiding hiervoor is de recente ontwikkeling van hun nieuwe, volledig circulaire vloerbedekking ‘Circulair volgens Cunera’.

Circulair volgens Cunera

Onder deze noemer introduceerde Cunera Vloerbedekking B.V. uit Rhenen afgelopen jaar haar circulair tapijt Ancora. De gebruikte materialen en productiemethode maken het mogelijk deze vloerbedekking (als tapijt of als karpet) na gebruik te verwerken tot vezels. De vezels kunnen weer worden verwerkt tot garen, en het garen kan weer worden toegepast voor productie van nieuwe vloerbedekking.

Uniek én circulair

Om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden is de poolsamenstelling 100% ongeverfde zuivere scheerwol van een hoogwaardige kwaliteit. Net als reguliere kwaliteiten is de circulaire vloerbedekking leverbaar op breedtes tot 4 meter en kan het in diverse kleuren worden uitgevoerd. Er zijn zelfs kleuren en dessins op maat leverbaar, uiteraard afhankelijk van aantallen. Maar dan heb je wel een uniek en volledig circulair tapijt! ‘Circulair volgens Cunera’ is vanaf heden verkrijgbaar via geselecteerde dealers of rechtstreeks via Cunera. ”Of dit circulaire product ook daadwerkelijk wordt uitgeroepen tot ‘Innovatie van het jaar’ weten we na woensdag 11 oktober: dan reikt Regio Foodvalley de prijzen uit.”