Volgens een bericht in het vakblad Möbelkultur gaat slaapkamermeubelfabrikant Rauch de komende twee jaar 250 van de 1.700 banen schrappen vanwege de toenemende rol van de online verkoop. Ook het assortiment van de slaapkamerspecialist uit Freudenberg wordt aangepast aan de wensen van deze tijd.

“De stationaire handel vanuit de winkel verandert snel. Wij moeten daar op inspelen”, aldus directeur Michael Stiehl in het blad. De 250 banen gaan vooral verloren in de productie en de fysieke verkoop, aangezien het assortiment razendsnel aangepast moet worden aan de online wensen van consumenten. Tegelijkertijd zoekt Rauch naar software ontwikkelaars, online marketeers en mensen die de logistiek van online handel weten te beheersen. Competenties waar een gemiddelde, oudere productiemedewerker of vertegenwoordiger niet veel mee kan.

Het bedrijf zet naar eigen zeggen in op zowel zelf online verkopen alls via de bestaande detaillisten. Lange tijd heeft het bedrijf online handel als een buitenbeentje behandeld, maar die tijd is ook voor Rauch definitief voorbij. Uiteraard hoopt het bedrijf dat het aantal nieuwe banen de 250 geschrapte banen kan evenaren en hoopt op begrip van de overige medewerkers. We zullen moeten afwachten of Rauch daadwerkelijk op tijd heeft gereageerd op de marktverschuiving.