Eind november 2020 maakte Auping bekend dat  10% van haar opbrengst tijdens Black Friday gedoneerd zou worden aan Het Vergeten Kind. Dit om deze prachtige organisatie te helpen met de realisatie van Hotel Heppie, dat dit jaar op de Veluwe gebouwd wordt.

”Kinderen die het thuis even niet zo fijn hebben kunnen hier tot rust komen en onbezorgd kind zijn. De reacties op ons initiatief waren oorverdovend en positief. En daar zijn we blij mee, want door het jaarlijkse Black Friday koopcircus zou je bijna vergeten welke dingen écht belangrijk zijn.  De eindstand is nu bepaald en we komen uit op het geweldige bedrag van: € 92.000,-”

”We doneren dit bedrag in bedden en matrassen. Dit betekent dat we de volledige slaapinrichting kunnen leveren die Hotel Heppie Veluwe nodig heeft. We zijn alle Auping fans die hebben bijgedragen zeer dankbaar dat we dit grote gebaar kunnen maken. En dat doen we met liefde. Want elk kind moet zacht kunnen slapen, vinden wij.”

‘1,5 meter cheque’
Vrijdag 22 januari 2021 hebben we symbolisch een ‘1,5 meter cheque’ met het eindbedrag uitgereikt aan Jeroen van Woudenberg van Het Vergeten Kind:
“Het is fantastisch dat Auping hiermee Hotel Heppie, dat in 2021 op de Veluwe gebouwd wordt, van alle bedden en matrassen kan voorzien. Kinderen die het thuis even niet zo fijn hebben, kunnen straks bij Hotel Heppie terecht voor een onbezorgde vakantie.”

Over Het Vergeten Kind
Duizenden kinderen in Nederland groeien door problemen thuis niet veilig en liefdevol op. Dat maakt hen onzeker, bang en eenzaam. Speciaal voor deze kinderen heeft Het Vergeten Kind een plek waar ze de aandacht en liefde krijgen die ze verdienen; Hotel Heppie. Hier vinden ze een heerlijke plek om lekker te slapen en tot rust te komen. Hier kunnen ze ravotten en ontspannen met leeftijdsgenootjes, nieuwe vrienden maken en even onbezorgd kind zijn.

Maak je hart voor vergeten kinderen in isolement

Van 29 januari t/m 14 februari is de Week van Het Vergeten Kind 2021. Een week waarin aandacht wordt gevraagd voor het sociaal isolement waar veel kwetsbare kinderen in verkeren.  80.000 kinderen in Nederland groeien op in gezinnen met heftige problemen. Ze hebben het idee dat niemand ze ziet. In hun kleine wereld wordt de eenzaamheid steeds groter. Het Vergeten Kind wil dit doorbreken. Met jouw stem kunnen ze een krachtig signaal afgeven aan gemeenten, scholen en jeugdzorg. Zodat deze kinderen zich niet meer vergeten, maar gezien voelen. Maak je hart voor vergeten kinderen in isolement op: hetvergetenkind.nl/hart