De Eekhoorn Dutch Furniture BV is medeaandeelhouder geworden van Persoon Outdoor Living BV. De internationale meubelbedrijven bundelen hun krachten en gaan intensief samenwerken op het gebied van automatisering, duurzaamheid en het internationaal uitrollen van de merken.

“Onze merken vullen elkaar mooi aan”, vindt eigenaar Arthur Davidse van Persoon Outdoor Living: “Wij richten ons met Exotan volledig op buitenmeubelen en De Eekhoorn met name op binnen meubelen. Met het samengaan kunnen wij onze diensten naar onze dealers verder verbeteren en is het bedrijf klaar voor de toekomst.”

“We zijn een gedroomde combinatie, omdat onze merkenportfolio’s goed op elkaar aansluiten en elkaar versterken. We voegen met Exotan expertise toe op het gebied van outdoor”, aldus Jos de Smit, commercieel directeur van De Eekhoorn.

De Nederlandse meubelfabrikant De Eekhoorn is de laatste jaren hard gegroeid. De merken WOOOD, BePureHome en vtwonen worden inmiddels verkocht bij meer dan 1500 retailers in Europa. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt meubelen welke in eigen productie in Zwaagdijk of bij een van de vele toeleveranciers in het Verre Oosten en Oost-Europa worden geproduceerd. Met ruim 40 jaar ervaring is De Eekhoorn een gevestigde naam in de Europese meubelindustrie.

Persoon Outdoor Living uit Maasdijk ontwikkelt buitenmeubelen en verkoopt deze onder de merknaam Exotan aan een groot Europees dealernetwerk. De tuinmeubelen van Exotan zijn al ruim 25 jaar een begrip in de tuinmeubelbranche. De producten zijn gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen en worden geproduceerd in Azië. Door de jarenlange ervaring is Exotan altijd op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt.