Van 7 tot en met 12 juni zijn alle 24 hallen van het Rho Fiera beurscompex in Milaan gevuld met exposanten voor de 60e editie van de Salone del Mobile. In totaal 200.000 vierkante meter met 2.000 exposanten, waarvan 25 procent van buiten Italië. “Een monsterlijke editie”, zegt de organisatie zelf.

Er zijn zeven deelbeurzen, te weten: de Salone Internazionale del Mobile, de International Furnishing Accessories Exhibition en Workplace3.0, de eens in de twee jaar gehouden EuroCucina (met het bijbehorende event FTK – Technology For the Kitchen) en de International Bathroom Exhibition, S.Project en SaloneSatellite  met 600 designers jonger dan 35, is deze keer voor het eerst gesitueerd in de eerste twee hallen van het beurscomplex.

Dan zijn er de lezingen, beter bekend als de Talks met Chiara Alessi, Maria Cristina Didero en Beatrice Leanza, de installation Design with Nature in pavilion 15 door ontwerper Mario Cucinella, het jubileumevenemnt in de stad met als naam The Magic Box samengesteld door Davide Rampello, en nog meer. Uiteraard ook het hele circuit in de stad dat zich bewust van het beurscomplex distantieert maar er wel lekker op meelift. De Salone haalt de schouders op, de bezoeker slaat heel veel vliegen in een klap door Milaan van 7 tot en met 12 juni te bezoeken.

De organisatie is, begrijpelijk, uitgelaten over de mogelijkheden om elkaar weer te ontmoeten en nieuwe producten te tonen en te bekijken na de noodgedwongen pandemie pauze. Er wordt gerekend op een stortvloed aan nieuwe concepten, voor zover de schaarste aan grondstoffen dit toelaat. Een deel hiervan wordt in de komende weken onthuld op de site van de Salone: Unboxing Salone 2022 , met deze week de focus op sofa’s en fauteuils.

“De Salone is terug zoals we het kennen: live en springlevend”, aldus de organisatie.