Een nieuw momentum kondigt zich aan voor het interieur in 2023: een ingetogen woonstijl met een focus op warme en zachte materialen. Het grote voordeel is dat de thermostaat twee graden naar beneden kan, zonder dat de gevoelstemperatuur daalt. Raamdecoratie in laagjes en zachte vloeren zijn de nieuwe essentials voor de inrichting. Door te kiezen voor warme kleuren en voelbare structuren is comfort en well-being de ultieme beleving.  Monique van der Reijden, styliste en trendwatcher, gaat hier op in namens Luxaflex.

Met de spannende, nieuwe trendkleuren camouflagegroen, paars en karamel creëer je een trendy kleurenmix in huis. Het effect is een sfeer die modern en tijdloos aanvoelt. Materialen zijn gewatteerd, gebreid, wollig en harig met nieuwkomers als verweerd ogend fluweel en chenille. De tactiliteit is hoog en alle zintuigen worden geprikkeld.

Hoogpolige structuren en dikkere stoffen maken een grote comeback in het interieur. Voor de ramen creëer je een warmere look met een vouwgordijn van Luxaflex® in een wat dikkere stof. Door te kiezen voor stof in een zachte, groengele kleur maak je de connectie met de natuur. De ‘shaggy’ tapijtcollectie Chinchilla is de designklassieker onder de zachte vloeren die met z’n dikke, rullige structuur zorgt voor instant warmtecomfort. Deze serie is van Desso Tarkett.

Klik hier voor meer tips.