Op 1 maart treedt Diana Janssen aan als de nieuwe directeur van de BNO, de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers. Zij stopt met haar huidige functie als directeur van de vereniging voor data en marketing (DDMA) en volgt Madeleine van Lennep op, die de BNO vanaf mei 2013 met verve heeft geleid en in april met pensioen gaat.

BNO-voorzitter Herbert Seevinck: “Het bestuur van de BNO meent in Diana Janssen een opvolger gevonden te hebben die de BNO naar een volgende fase kan tillen, met nog meer nadruk op digitalisering, data-gedreven werken en andere mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden. Zij heeft oog voor de transformerende waarde en vermogens van ontwerpers in relatie tot de urgente maatschappelijke opgaven. Daarnaast kent ze uit ervaring natuurlijk heel goed de waarde en potentie van een vereniging.”

Na haar masterstudies communicatie- en taal & literatuurwetenschap, werkte Janssen onder andere als hoofd digitale diensten bij Radio Nederland Wereldomroep en als secretaris media en e-cultuur bij de Raad voor Cultuur. Sinds 2006 is zij directeur van de DDMA, de brancheorganisatie voor data en marketing, een vereniging die focust op de economische, maatschappelijke en juridische aspecten van data en marketing. Onder haar leiding heeft de DDMA zich ontwikkeld tot een florerende organisatie met 16 medewerkers, waarbij ongeveer 370 bedrijven en organisaties zijn aangesloten. Over haar besluit om het directeurschap van de BNO te aanvaarden zegt Janssen: “Ik volg al jarenlang met veel interesse het werk van Nederlandse ontwerpers en ben gefascineerd door hun intelligente en innovatieve benadering van de problemen waar de wereld voor staat. Ik kijk ernaar uit samen met de leden van BNO mooie nieuwe hoofdstukken toe te voegen aan de rijke historie van Dutch Design.”

Madeleine van Lennep neemt op 30 maart officieel afscheid als directeur van de BNO tijdens een feestelijke bijeenkomst na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de BNO. Dit is ook de gelegenheid waarbij Diana Janssen zich als nieuwe directeur aan de BNO-community presenteert.