DE WEEK VAN CREATIEF DESIGN EN EXPORT

Creatief design bedrijven (zijnde mode-, meubel-, tapijt- en interieurbranche) timmeren al jaren aan de weg in Nederland en over de grens. De sector is door de overheid ook bestempeld als een van de topsectoren in Nederland. De corona-crisis heeft ook op deze branche een enorme impact. Tegelijkertijd zien we ook dat bedrijven hun innovatiekracht inzetten om andere kansen te pakken. Denk aan nieuwe business modellen of groeimarkten in het buitenland.

Tijdens de Week van Creatief Design en Export kun je dagelijks gratis deelnemen aan een online ontbijtsessies, georganiseerd door Primavendi en evofenedex. Sandra Gelderland van evofenedex: ”Tijdens de sessies bieden we je tips en tricks om succesvol te exporteren en bieden we je inspiratie door verhalen van succesvolle ondernemers in de branche. Uiteraard kunnen deelnemers vragen en opmerkingen plaatsen in de chat.”

Maandag 7 juni 2021
Webinar – Mode versus Meubels in export
De Week van Creatief Design en Export trappen we af met een gesprek tussen twee succesvolle ondernemers in de Creatief Design industrie. Welke keuzes hebben ze gemaakt in export? Welke hobbels hebben ze moeten nemen en hoe herpakken zij zich nu en in post-corona tijd? Vanuit de Meubelbranche zal Maarten van de Goor van Jess Design zijn visie geven op export.

Dinsdag 8 juni 2021
Webinar – Hoe vind ik de juiste zakenpartner in het buitenland?
Hoe en met wie je in zee gaan om een buitenlandse markt te betreden is cruciaal voor het wel of niet slagen van export. Wil je direct aan retail leveren, of past een agent, distributeur of groothandel beter jouw onderneming en de doelmarkt? Of zijn bepaalde E-platforms een optie of een must? En hoe kom je er achter met wie je het beste zaken kunt doen in een bepaald land? Maurice Groenteman van Primavendi gaat in op bovenstaande vragen en deelt tips om tot een succesvolle marktentree te komen.

Woensdag 9 juni 2021
Webinar – Vallen en opstaan in export
Exporteren is een kwestie van doen. Maar door het te doen hebben veel bedrijven ook heel veel leergeld betaald. Tijdens deze sessie staan we stil bij een aantal valkuilen en leermomenten van zakendoen in het buitenland, zodat andere ondernemers daar hun voordeel mee kunnen doen. Joris Völker van Primavendi gaat in gesprek met Patrick Draijer van Yaya met eigen modewinkels in 5 landen.

Donderdag 10 juni 2021
Webinar – Awareness ICC Incoterms® in de praktijk
In dit webinar bieden we een spoedcursus ICC Incoterms® 2020 in de praktijk vanuit evofenedex. Met kennis van de leveringsvoorwaarden ben je in staat om bewuste keuzes te maken bij exporttransacties, passend bij de jouw bedrijf en die van de klant.

Vrijdag 11 juni 2021
Webinar – Digitale zichtbaarheid van jouw onderneming in het buitenland
Een digitale zichtbaarheid van jouw onderneming is essentieel, ook in het buitenland. Hoe je dat het beste kunt doen hangt van een aantal factoren af. Online marketing expert Rolf Neleman deelt zijn inzichten en ervaringen om jouw online zichtbaarheid in het buitenland te vergroten.  Aansluitend op het laatste webinar in deze reeks is er een q&a sessie ter afsluiting van de Week van Creatief Design. Daarom duurt het laatste webinar 75 minuten. Alle andere webinars duren 45 minuten.

Meer informatie is te vinden op https://www.evofenedex.nl/evenementen/de-week-van-creatief-design-en-export
Inschrijven kan via: https://www.evofenedex.nl/evenementen

Contactpersoon: Sandra Gelderland, evofenedex
Telefoon: 06-55716565
Email: s.gelderland@evofenedex.nl