Designers opgelet! Van 16 tot en met 19 september 2021 vindt de tweede editie plaats van het design event GLUE – amsterdam connected by design. Meedoen aan deze rondleiding voor designliefhebbers kriskras door de hoofdstad? De deadline nadert snel: 1 juni.

Waarom meedoen? Nadat zoveel beurzen en evenementen niet zijn doorgegaan of zijn doorgeschoven wil de designwereld zich graag weer presenteren. Tijdens GLUE kunnen designers en ontwerpers laten zien wat zij hebben gemaakt in deze lange tijd van binnenblijven vanwege de pandemie. GLUE belooft de hoofdstad weer te laten opbloeien en sprankelen gedurende vier dagen, aldus de organisatie. Bezoekers worden opnieuw langs allerlei locaties geloodsd.

Tijdens de vorige editie waren er 80 deelnemers aan de designroute, samen toonden ze de rijkdom aan design in Amsterdam. Wil je ook meedoen? Schrijf je in vanaf 300 euro voor een individuele designer. Heb je geen eigen plek in de stad, dan zijn er de gratis GLUE HUBS op verrassende en mooie locaties in de stad waar je een onderkomen kunt vinden. De organisatie voegt je toe aan de interactieve kaart van de stad waar de designroute op staat aangegeven. En je krijgt aandacht via de uitingen van het evenement, ook op social media en in de fysieke bewegwijzering in de stad.

Voor een van de deelnemers van de vorige editie, Geke Lusink, was GLUE het hoogtepunt van het jaar. Ze kreeg veel bezoekers en is er deze keer ook weer bij op meerdere plekken in de stad waar haar ontwerpen aantrekkelijk gepresenteerd worden. Bijvoorbeeld bij Tracy Metz’s StadsSalon aan de Keizersgracht. “Een startende designer gebruikt vaak de hagelmethode: zoveel mogelijk schieten in de media en bij alle evenementen en dan maar kijken wie je raakt, om zo merkbekendheid te krijgen. Bij GLUE kan ik nu gericht schieten: mijn doelgroep weet me te vinden en koopt bij mij.”

Titus Darley, onder andere eigenaar van Rietveld Originals en Gelderland, is een nieuwe deelnemer. Hij presenteert een nieuw initiatief om de productieketen van meubelen duurzamer te maken: “Gelderland at Stefan Scholten toont een nieuw, duurzaam meubel door Scholten ontworpen in zijn prachtige studio met uitzicht op het Rijksmuseum. Darley koos voor GLUE “omdat in tegenstelling tot de beurzen in Keulen en Milaan het een veel meer ontspannen, korter en leuker evenement is. Hier kun je je dicht bij huis presenteren aan een doelgroep met gerichte interesse, zowel consumenten als interior designers.”

De locaties in de stad zijn gemakkelijk bereikbaar te voet of per fiets en daarmee is GLUE ook COVID-proff, aldus de organisatie. GLUE is het perfecte alternatief voor de drukke, dure en grondstoffen vretende grote beurzen waar bezoekers alles bij elkaar gepropt in een ruimte te zien krijgen. “Deelnemers gaan ongetwijfeld nieuwe contacten opdoen in september, of het nu vertrouwde klanten, onbekende mede-designers, designliefhebbers of mogelijke nieuwe klanten zijn”, zo stelt GLUE-amsterdam.

Dus niet te lang meer wachten met opgeven: glue.amsterdam