De Belgische fabrikant Deknudt Mirrors komt met zeer grote regelmaat met nieuwe modellen. Ook dit najaar presenteert het familiebedrijf fascinerende variaties op het thema spiegels.

Zo is er Flux, een spiegel die oogt als een maanlandschap. Of is het een overstroming of een explosie van bovenaf gezien? Net als met de Floc (ook een nieuw model) is de inspiratie afkomstig van de afbeeldingen en schilderijen van het duo Mira;  de Belgische kunstenaar Yvan Brutsaert en de Belgische fotograaf Laurent Van Ausloos. Het mooie kleureffect is bereikt door met printscreen te werken.De Flux staat hierboven, de Floc ziet u hieronder.

Een ander voorbeeld is de CLUSTER. Deze designspiegel is een collectie van geometrische vormen die op een ronde grijze spiegel is aangebracht. Ieder deel van deze spiegel heeft een fijn gepolijste rand Cluster lijkt op een Mandala, een symbolische weergave van de kosmos uit Tibet. De ronde vorm staat voor de cirkel van het leven. Een spiegel met een mysterieus karakter die ook gewoon past in ieder interieur, aldus de fabrikant.