Montana lanceert een nieuwe samenwerking met colorist en fotografe Tekla Evelina Severin die twee nieuwe kleuren voor het Montana Free kastensysteem heeft uitgekozen. Dit zijn Iris en Masala. De twee opties die verkrijgbaar zijn: een mix van Iris planken en Masala staanders of alles in Masala, zijn een uitdrukking van het zoeken van de ontwerpster naar vrolijke kleuren voor puur plezier.

“Omdat kleuren nooit absoluut zijn vind ik het eindeloos opwindend om te zoeken naar nieuwe dialogen tussen kleuren en deze ook te vinden. Nieuwe combinaties.” – Tekla Evelina Severin

Montana Free is gemaakt om te blijven bestaan, maar staat open voor verandering. De planken omdraaien, uitbreiden, textiele panelen in acht verschillende kleuren toevoegen, het kan allemaal. Free is een opbergsysteem maar kan ook worden ingezet als room divider. Toon de mooiste voorwerpen en herinneringen in Free: het is eigenlijk geen meubel maar een groot, wit canvas voor individuele expressie, aldus de Deense fabrikant.

Montana Free bestaat uit 12 samenstellingen van planken en staanders met als optie een tussenscheiding. De samenstellingen lopen uiteen in formaat en functie: van twee planken die onder een raam passen tot de grootste oplossing: zes planken hoog voor tegen de wand of in de ruimte als stijlvolle en luchtige room divider.

En dit maakt deze versie extra bijzonder: de Teklan Edition is slechts verkrijgbaar tot september 2021.