Rely is de naam vaan een duurzame stoel met een schaal uit volledig gerecycled plastic. Het is een koffietafel model met de nadruk op functie en comfort, ontworpen door Hee Welling voor het Deense merk &Tradition.

Designer Hee Welling besteedde bijna een jaar aan het vinden van de juiste materialen voor Rely. Deze milieuvriendelijke stoel heeft twee bronnen voor het materiaal van de schaal: de zwarte schaal is van hergebruikte auto interieurs, de gekleurde versie komt van postindustrieel afval. Na vermalen te zijn tot kleine deeltjes wordt het plastic gecombineerd met kleurpigmenten en voorbereid op injection moulding.

Voor de gestoffeerde versie wordt geen lijm gebruikt. De stoffering wordt aan de onderzijde van de schaal vastgemaakt waardoor deze eenvoudig te vervangen is zonder de stoel te vernielen, zodat deze langer meegaat. Welling over het ontwerp van Rely: “Wanneer een ontwerp eenvoudige lijnen heeft worden de details juist heel belangrijk. Die vangen de blikken. Maar wanneer alles klopt en in balans is; comfort, constructie, functie, materiaalkeuze, productiemethode, milieu en ergonomie, dan passen die details naadloos in het ontwerp.”

Rely is er in zes verschillende kleuren voor de plastic uitvoering, met vijf frames om uit te kiezen, en drie typen stoffering. Zo kan iedereen de persoonlijke combinatie maken die het beste past in een interieur.