Europa’s digitale timmerfabriek versterkt internationale aanwezigheid met een innovatieve specialist in insectenhorren in Duitsland

Deli Home, een Nederlandse maatwerk fabrikant en distributeur van hoogwaardige houtproducten voor woningverbetering, zoals deuren, kasten en vloeren, met meer dan 1.250 werknemers, is verheugd aan te kondigen dat het de overname van bash-tec GmbH (bash-tec) heeft afgerond.

Met de overname van bash-tec onderstreept Deli Home naar eigen zeggen zijn focus op verdere uitbreiding van zijn internationale aanwezigheid. bash-tec biedt Deli Home de mogelijkheid om een groot assortiment op maat gemaakte insectenhorren voor deuren en ramen aan te bieden. Daarnaast geloven bash-tec en Deli Home sterk dat beide bedrijven zullen profiteren van elkaars aanvullende capaciteiten op het gebied van productontwikkeling om nieuwe oplossingen voor hun klanten verder te ontwikkelen. bash-tec, gevestigd in Burbach-Holzhausen (Duitsland), is actief op de markt voor horren in de DACH-regio en Nederland, evenals in enkele andere Europese landen. Deli Home brengt zijn producten op de markt via een combinatie van doe-het-zelfzaken, bouwmaterialen groothandelaren en online markten.

Victor Aquina, CEO Deli Home: “We zijn trots om bash-tec te verwelkomen in de Deli Home groep. bash-tec heeft een sterke positie op de Duitse markt en staat bekend om zijn kwaliteiten als ontwikkelaar van horren en aanverwante onderdelen. bash-tec en Deli Home zullen nauw samenwerken om van elkaars sterke punten te profiteren, samen op te treden om bestaande klanten nog beter te bedienen en nieuwe markten te betreden. We kijken ernaar uit om samen met bash-tec en zijn medewerkers het bedrijf de komende jaren verder te laten groeien en samen te bouwen aan een toonaangevende Europese specialist op het gebied van horren.”

Arnd B├╝denbender, algemeen directeur van bash-tec: “We zijn al vele jaren een van de meest innovatieve en snelst groeiende bedrijven op het gebied van gaas en insectenweringsproducten in Europa. We waren op zoek naar een strategische en competente partner om onze volledige ontwikkelingskracht te gebruiken voor de marketing van de producten in Europa. We zijn ervan overtuigd dat we deze partner in Deli Home hebben gevonden. Ik wil iedereen bedanken die ons op deze reis heeft vergezeld en die bash-tec heeft helpen ontwikkelen tot de uitstekende marktpositie die het vandaag inneemt. We hebben een aanzienlijk groeipotentieel, dat we samen met Deli Home gaan realiseren.”

Na de overname zal Arnd B├╝denbender zijn huidige functie als algemeen directeur van bash-tec voortzetten.

Het in Burbach-Holzhausen, Duitsland, gevestigde bash-tec ontwikkelt, assembleert en verpakt al meer dan 20 jaar horren en componenten voor horren. Naast zijn faciliteiten in Duitsland, heeft het bedrijf heeft een verpakkings- en opslaglocatie in Widawa, Polen. Daarnaast is bash-tec ook de exclusieve Europese distributeur van hoogwaardig gaas van het merk Adfors. Tot de klanten van bash-tec behoren groothandelaren, doe-het-zelfzaken en Europese fabrikanten van horren. Het bedrijf heeft ongeveer 60 mensen in dienst.

De transactie is gesteund door de aandeelhouder van Deli Home, Ardian, een wereldwijd toonaangevende particuliere beleggingsmaatschappij met een beheerd of geadviseerd vermogen van 140 miljard USD in Europa.