De grootste meubelbeurs van Zuidoost-Azië, de Malaysian International Furniture Fair (MIFF) is van 1 tot en met 4 maart in het World Trade Center en in het Malaysia International Trade & Exhibition Center in Kuala Lumpur en naar het zich laat aanzien wordt dit een succesvolle editie: bijna 600 exposanten hebben zich tot nu toe aangemeld en enkele duizenden bezoekers uit 116 landen hebben zich al geregistreerd.


Organisator Informa Markets bevestigt dat alle grote partijen uit het thuisland meedoen plus grote spelers in de meubelproductie uit landen als China, India, Indonesië, Singapore, Thailand, Vietnam en er zijn paviljoens voor gezamenlijke presentaties uit Taiwan, Japan en Zuid-Korea. Nu de grenzen met China weer open zijn verwacht men meer dan 200 Chinese bedrijven op deze editie van de MIFF. Er is ook voor het eerst een speciale show tijdens de beurs onder de noemer Furniture China @Malaysia Show. Er zijn dit jaar zowel nieuwkomers onder de exposanten als gelouterde deelnemers die telkens weer de weg naar de MIFF weten te vinden.

Onder de Maleisische deelnemers zien we opnieuw namen als Poh Huat, Ecomate, Favourite Design, SWS, Wegmans, Ivorie, Merryfair, Step Furniture, WA Furniture, Inception en Lifestyle International. Kelie Lim, General Manager van de MIFF: “We zijn extreem blij dat de beurs weer terug is op een schaal van voor de pandemie. Na de onzekerheid van de afgelopen jaren kan de beurs weer een boost geven aan de globale meubelindustrie. De MIFF staat voor een ongelofelijk grote hoeveelheid mogelijkheden om contacten te leggen en in te kopen voor inkopers van over de gehele wereld. We verwelkomen Furniture China en de merken die meekomen als een aanvulling op ons aanbod voor de bezoekers.”


Stella Zhong, Deputy General Manager, Informa Markets Sinoexpo: “MIFF is een unieke partner voor Furniture China. Een bundeling van twee dynamische partners om zo samen de vruchten te plukken van de internationale handel die naar de MIFF komt. Deze beurs heeft zich bewezen als een relevant platform voor de industrie en we zien een groot potentieel voor de lange termijn in deze samenwerking.” Steve Ong, President van Muar Furniture Association (MFA): “MIFF is een onmisbaar platform voor de Maleisische meubelindustrie en de export. Met name in het onder label produceren voor buitenlandse merken bieden wij kostprijsvoordelen voor buitenlandse inkopers waarvan er heel veel rondlopen tijdens de beurs Als strategische partner van de MIFF sinds 2012 feliciteren we de beurs met deze sterke comeback na een lastige pandemieperiode.”

Inkopers kunnen zich gratis van tevoren aanmelden voor 15 februari en zo gebruik maken van early bird kortingen in hotels via de site van de beurs: www.miff.com.my 
De MIFF biedt de grootste collectie van massief houten meubelen en kantoormeubilair in de regio met speciale showcases als designRena en de jonge designers van de xOrdinary Showcase onder leiding van het grootste Maleisische talent van dit moment, Lim Bo Qiang, die eerder de MIFF Furniture Design Competition won en die heeft deelgenomen aan de SaloneSatellite van de Salone del Mobile.Milano. De xOrdinary Showcase is er nu voor het tweede jaar met een focus op milieuvriendelijke producten gebaseerd op de vele culturen die in Maleisië aanwezig zijn. Kijk op de site om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen over wie er mee doet en welk hotel wanneer te boeken is (met gratis shuttlediensten naar de twee centra). Graag tot ziens in Kuala Lumpur van 1 tot en met 4 maart!