Vorige week vond in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam Design District 2024 plaats. Deze beurs heeft als uitgangspunt het inspireren van interieurprofessionals die actief zijn in de projectmarkt, maar er is zichtbaar een verschuiving gaande richting de inrichting van particuliere huizen. Dat is zichtbaar aan het aanbod van producten en aan veel bezoekers.

Thuis en de projectomgeving lopen natuurlijk al langer in elkaar over en wellicht is het scheiden van de twee markten een gepasseerd station. Feit is dat er nog maar weinig vakbeurzen zijn in ons land die zich expliciet richten op (interieur)architecten, projectinrichters, designers en facility managers die actief zijn in de projectmarkt.

 

Design District 2024 stond opnieuw in het teken van duurzame oplossingen: gerecyclede materialen als basis voor meubelen, stoffen, wandpanelen, akoestische oplossingen en ook het updaten van designklassiekers in nieuwe kleuren. Maatwerk en custom oplossingen behoren ook nog steeds tot dat wat het aanbod op deze beurs net even anders maakt dan een standaard consumentenbeurs. Een uitdaging voor iedere vakbeurs blijft hoe met name de jongere interieurprofessionals bereikt moeten worden als actieve bezoekers.

Een uitgebreid verslag van deze editie leest u in de komende uitgave van Interior Business Magazine.

Het team van Interior Business Magazine was drie dagen in Rotterdam en deed o.a live verslag vanaf de beursvloer.

Zie hieronder een aantal vlogs van ons kanaal Inbu_Live.