Het Deense Designers Company is de paraplu van het meubelmerk MENU en de design space The Audo in Kopenhagen. Nu neemt dit bedrijf een ander bedrijf over, ook Deens, dat by Lassen heet. Designers Company wil namelijk een verzameling van meerdere merken, een House of Brands, worden.

Het met ingang van heden overgenomen merk by Lassen heeft onder andere de stoelen The Tired Man, Ingeborg en barkruk ML42 in het programma, Design Company verwacht deze meubelen nu ook buiten Denemarken meer onder de aandacht te kunnen brengen: in de rest van Europa en in Noord-Amerika, waar MENU een groot merk is. Het overgenomen by Lassen blijft zijn eigen karakter behouden en blijft meubelen produceren in Holstebro. Werkgelegenheid is dus gegarandeerd, zo stelt CEO Henrik Nielsen van by Lassen.

Danny Feltmann, CEO van Designers Company (foto): “We lijken als bedrijven op elkaar dus dat we elkaar zouden vinden is niet vreemd. De bekende modellen van het familiebedrijf by Lassen passen goed bij onze modellen.”  Søren Lassen, die het bedrijf verkoopt: “Ik ben blij dat we een koper hebben gevonden die onze geschiedenis en modellen respecteert en begrijpt. Ik zal zelf blijven doorgaan met het tekenen van modellen voor de fabriek.” Zijn grootvader, architect Mogens Lassen, startte het merk in 1962 met de bekende Kubus kandelaar. Mogens en Flemming Lassen zijn twee van de bekendst Deense architecten van de 20e eeuw. De collectie van by Lassen zal vanaf nu ook te zien zijn in The Audo. Feltmann: “MENU is nu 40 jaar oud, by Lassen is meer dan 50 jaar oud, ik hoop en verwacht dat beide merken van elkaar kunnen leren en toch hun eigen identiteit behouden.”