Matrassenmerk Ubed en baby- en kinderspullen verhuurplatform Tiny Library hebben een samenwerking gestart. Vanaf deze week kun je het Ubed kindermatras via het platform huren. Een primeur, want een kindermatras huren was nog nergens eerder mogelijk, mede door beperkte hygiëne en levensduur.

Deze problemen zijn nu verholpen: dit kindermatras heeft een langer leven, je kunt hem namelijk voor 100% schoonmaken. Een ongelukje is, vooral bij kleine kinderen, zo gebeurd. Zo sta je in de nacht weer een matrasje te verschonen, terwijl je kind vervolgens doorslaapt op een matras dat nooit meer écht fris wordt.

Ubed heeft hier iets op bedacht, namelijk: kindermatrassen volledig van polyester. Het grote voordeel van dit materiaal is dat je niet alleen de hoes op 60 graden kunt wassen, maar ook dat je de binnenkant kunt uitspoelen onder de douche. “Omdat polyester zo goed ademt, blijft vocht niet in het matras zitten en is het snel droog. Zo slapen je kind en jij binnen no-time weer ongestoord door”, stelt Bram Evers van Ubed. De keuze voor polyester is ook een duurzame beslissing, het blijft namelijk lang stevig en is 100% recyclebaar.

De samenwerking tussen Ubed en Tiny Library is bijna vanzelfsprekend te noemen, beide bedrijven zijn er namelijk op gebrand om producten een zo lang en productief mogelijk leven te geven. Zo biedt Ubed ook matrassen voor volwassenen aan, waarvan alle materialen 100% recycleerbaar en verwisselbaar zijn. “Zo gaat je matras niet 10, maar makkelijk 20 jaar mee”, stelt Bram.

Met het verhuurmodel zorgt Tiny Library er op hun beurt voor dat producten niet hoeven te verstoffen en er zo niet onnodig materiaal en energie verbruikt wordt. “Door de innovatie van Ubed, kunnen wij het matras na gebruik goed reinigen en weer ‘als nieuw’ doorsturen naar de volgende klant. Een hele mooie toevoeging aan onze bibliotheek”, aldus Julie Munneke-Tromp, oprichtster Tiny Library.