“In de slaapkamer bepaalt het meubilair het ontwerp door een esthetische gevoel op te roepen waarvan iemand voor zichzelf van moet genieten en door een ritme aan te geven dat anders is dan in andere ruimten van het huis.” Het moet wel een Italiaanse fabrikant zijn die dit zo stellig verkondigt en dat klopt: cierre1972 komt uit Forli.

cierre1972 heeft een breed aanbod in bedden gericht op internationale klanten met een uiteenlopende smaak. De gebruikelijke riedel van kwaliteit, ambacht, schoonheid die kwaliteit ontmoet vanuit de lange traditie van een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in stofferen zal ik u verder besparen. Opvallend is wel de switch van leer naar stoffen, een overgang die wel van deze tijd is maar die veel Italiaanse meubelfabrikanten meestal met frisse tegenzin maken. Maar de markt vraagt erom en dus moet men mee. Snijden, naaien en stofferen behoren tot de basiscompetenties van het bedrijf dus de overgang is ook weer niet zo dramatisch groot. Maar Italianen en leer, het blijft een speciale en hechte band.

De bedden Tab en Belt werden als alternatief voor de Option, een ouder model (hierboven), getoond tijdens de afgelopen Salone del Mobile in Milaan en dit type bed noemen de Italianen op zijn Frans een sommier, met een gestoffeerd hoofdbord dat aan het bed is bevestigd met decoratieve (ook in het zwart) verchroomde metalen balken die het bed (ook van de achterkant) doen opvallen in iedere slaapkamer. De Oscar (helemaal bovenaan) is weer heel anders: geometrisch ontworpen met lineaire poten. De basis kan versierd worden met leren riemen die doorlopen tot in het gestoffeerde hoofdbord. Met details op de hoeken van het bed in zilver, zwart of goud chroom.

De Divine (hieronder) heeft een toepassing van leer in een zeer rigoreuze uitvoering: gestikte randen die over de kussens lopen en ook hier weer veel leer en metaal, ook in het hoofdbord.