Uit de Beddenbranche Marktmonitor 2023 van Marktdata.nl blijkt dat de consument het meest zoekt naar koudschuim matrassen. Daarnaast zijn ook de pocketvering en traagschuim matras populair.

Naar welke specifieke soorten matrassen wordt er het meest gezocht qua type materiaal en type vering? Bij deze analyse is een aantal soorten matrassen onderscheiden zoals in onderstaand figuur weergegeven. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen die de consument gebruikt bij het online zoeken naar informatie. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een soort matras is een optelsom van alle verschillende zoekwoord-combinaties waarin het soort matras als zoekterm voorkomt.

Het soort matras met het meeste zoekvolume is de koudschuim matras. In de afgelopen vier jaar werd er ruim 14.000 keer per maand in de Google zoekmachine in Nederland gezocht met de term “koudschuim” in de zoekopdracht in relatie tot matrassen. Pocketvering matrassen behaalden per maand gemiddeld ruim 10.000 zoekopdrachten, op de voet gevolgd door traagschuim matrassen. De procentuele verdeling van de belangrijkste onderscheiden soorten matrassen ziet er als volgt uit:

Ruim een derde deel van het zoekvolume met type matras aanduiding qua materiaal/vering heeft betrekking op koudschuim matrassen. Op de tweede plaats staat de pocketvering matras met een aandeel van 23,9 procent in het zoekvolume. Op drie staat de traagschuim matras, die 23,7 procent van het zoekvolume vertegenwoordigt.

De Beddenbranche Marktmonitor geeft tevens een inkijkje in de ontwikkeling van de populariteit van de onderscheiden soorten matrassen over de afgelopen paar jaar. Daarnaast toont het onderzoeksrapport de verwachte ontwikkeling in het komende jaar op basis van intelligente extrapolatie van de big data.

Bron: Beddenbranche Marktmonitor 2023

Klik hier voor meer informatie over het rapport.