Ravi Naidoo (Design Indaba), Laurens van den Acker (Renault) en Wendy Plomp (Dutch Invertuals) zijn de ambassadeurs van de 17e Dutch Design Week (DDW). De ambassadeurs zetten hun netwerk in om verbindingen te leggen, fungeren als klankbord voor deelnemers en bezoekers, en initiëren speciale activiteiten tijdens de week.

Pleitbezorgers van design
Elk jaar stelt DDW partijen uit het ontwerpveld aan als pleitbezorgers van design in het algemeen en de week in het bijzonder. Volgens de organisatie achter Dutch Design Week (DDW) vormt het drietal een evenwichtige en brede weerspiegeling van design anno 2018. Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation: ‘Het ambassadeurschap van Ravi Naidoo onderstreept het belang dat onze organisatie hecht aan talentontwikkeling, inclusiviteit en internationalisering. Laurens van den Acker zien we als de link tussen mens, innovatie, technologie, mobiliteit en industrie. En met de benoeming van Wendy Plomp blijven we trouw aan onze kernwaarden: vernieuwing, onderzoek, en experiment.’

Ambassadeurs aan het woord

  • ‘We bring our trademark activism to DDW.’ Ravi Naidoo
  • ‘Achter de virtuoze solist staat vaak een groots symfonieorkest.’ Laurens van den Acker
  • ‘Bedrijven en instellingen omarmen in toenemende mate creatieve geesten.’ Wendy Plomp

Dutch Design Week
De 17e editie van DDW, het grootste designevenement van Noord-Europa, vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober in Eindhoven (Nederland). De organisatie verwacht ook dit jaar ruim 2500 deelnemers, die verspreid over meer dan 100 locaties nieuw werk, prototypes en concepten presenteren. In september is het complete programma bekend. Meer informatie op de site van de DDW: www.ddw.nl.