Het Centraal Museum in Utrecht heeft tot en met 1 november de tentoonstelling Tribute to Visser. Deze hommage aan meubelmaker Martin Visser (1922- 2009) is een project waarbij zeven bekende ontwerpers een meubel van Visser opnieuw gestalte hebben gegeven.

Marcel Wanders, Piet Hein Eek, Jan des Bouvrie, Kiki van Eijk, Richard Hutten, het duo Carolina Wilcke en Reinier Bosch en Sanne Marcelis hebben dus ieder een nieuw meubel gemaakt op basis van een bestaand model van Visser, die onder andere voor Spectrum de bekende BR 02 bank ontwierp die nog steeds populair is. De Spectrum collectie die Visser in 1960 ontwierp (waaronder de BR 02) bestaat dit jaar 60 jaar en dit was de directe aanleiding voor de tentoonstelling.

De oude modellen en de nieuwe interpretaties staan naast elkaar in vijf zalen van het museum. De herinterpretatie van Van Eijk (Puk SZ19, naar de rieten stoel SZ01 van Visser) is inmiddels aangekocht door het museum, net als het ontwerp van Marcelis. Spectrum onderzoekt of enkele nieuwe versies in productie kunnen worden genomen. Op de fotomontage de zeven (dus eigenlijk acht) ontwerpers.