Riverdale maakt in afgeslankte vorm een doorstart. Het Nederlandse woonmerk dat eind juni failliet ging, is overgenomen door een groep lokale investeerders.

“Met de nieuwe eigenaren is een overeenkomst gesloten waarbij zij alle voorraden, de inventaris, het intellectueel eigendom en lopende contracten hebben overgenomen”, zegt curator Bruno Tideman in een verklaring. Een deel van de werknemers behoudt hun baan.

Volgens de voormalige bestuurders kwam het familiebedrijf onder meer door de coronacrisis in zwaar weer. De levertijden werden veel langer en de tarieven voor de zeevrachten stegen fors. Riverdale maakte eind vorig jaar nog bekend Nederlands Merkgoed als nieuwe investeerder te hebben binnengehaald. Ook oprichtersfamilie Ten Bos stelde extra kapitaal beschikbaar.

Riverdale zet haar werkzaamheden zelfstandig voort vanuit het bestaande hoofdkantoor in Nootdorp. Lennart Koetsier is aangesteld als interim-directeur. Het merk meldt dat een groot deel van de lopende orders alsnog op korte termijn kan worden uitgeleverd.