Sinds 1970 ontwikkelt en produceert Drisag kantoormeubilair. De laatste jaren kwam het thema duurzaamheid in opmars. Drisag maakte reeds heel wat duurzame keuzes in hun dagdagelijkse activiteiten. Met hun nieuwe label – Drisag Again – zetten ze vol in op het refurbishen en herstofferen van Drisag zitmeubilair. Op deze manier verlengen ze de levensduur van hun producten én verkleinen ze de afvalberg.

Steeds vaker worden er producten geproduceerd die bedoeld zijn om tijdelijk gebruikt te worden en vervolgens te worden weggegooid. Zij worden dus niet onderhouden, gerepareerd of bewaard voor later gebruik. Deze wegwerpproducten eisen een zware tol voor mens en planeet. Niet alleen de productie zorgt voor een enorm verlies aan kostbare grondstoffen en energie, maar ook de verwerking van al dat afval brengt dan weer meer vervuiling (en ontbossing) met zich mee.

Silzitten is voor Drisag geen optie. Daarom kwamen ze met het idee om een nieuw label op te richten, Drisag Again. Met Drisag Again gaan ze op zoek naar manieren om jouw kantoormeubilair zo lang mogelijk efficiënt te gebruiken. Daarom creëren ze niet enkel nieuwe producten, maar geven ze ook oudere modellen of onderdelen een tweede leven. Waarom zouden we goede en kwaliteitsvolle producten en onderdelen weggooien? Afval is er al meer dan genoeg. Ja, toch?

In hun productie-atelier in Herentals beschikken ze over een uitmuntend stoffeerproces. Het werk dat hun mensen daar verrichten is puur vakmanschap en expertise. ze stofferen en herstofferen praktisch in elke soort stof, in elke kleur op eender welk Drisag product. Hierdoor kan je een oud of vuil geworden meubel steeds een tweede leven geven.

Dagelijks worden nieuwe en bestaande interieurconcepten (her-)bekeken en slimmer opgebouwd. Als Belgische fabrikant willen ze hier een voortrekkersrol in spelen door middel van duurzaam ondernemen door te voeren op alle mogelijke niveaus in de onderneming.