Bannink Stoel en Meubelfabriek (BSM Factory) uit Borculo, fabrikant van klassieke meubelen, is doorgestart. Sinds begin juli draait de honderdjarige meubelfabriek weer. Het personeelsaantal is gehalveerd. Dat weet de regionale krant Tubantia te melden. Tot aan het faillissement werkte bij de Sof Group, waar Bannink toe hoorde, 30 mensen. In de krant zegt Tim Orriëns: “We moeten helaas in afgeslankte vorm verder, maar we zijn wel blij dat we kunnen melden dat we twee investeerders hebben gevonden en een solide plan voor de toekomst hebben opgesteld.”

De meubelfabriek was tot 2016 in handen van de familie Bannink, daarna werd Jan Stroo directeur. Stroo en Orriëns hebben de dagelijkse leiding in handen. De curator meldde vorige maand tegenover Interior Business dat een doorstart waarschijnlijk was en dat de oorzaak van het faillissement lag in ongelukkige investeringen. “Het lijkt zo te zijn dat de crisis de afgelopen jaren een drukkend effect heeft gehad. Daarnaast zou een nieuwe productenlijn in de markt gezet worden, waarvoor de nodige investeringen en voorbereidingen waren gedaan. Daadwerkelijke revenuen daarvan bleven te lang uit.”

Inmiddels zijn er investeerders gevonden en draait Bannink weer.  De fabriek maakt niet uitsluitend klassieke meubelen. Orriëns vertelt aan Tubantia dat er ook in de moderne hoek wordt geproduceerd: “zo maken we bijvoorbeeld meubels en stoelen voor bekende designermerken als Piet Boon en Montis.”